POSITIV: Frp-leder Siv Jensen. Foto: Trond Solberg, VG

Siv Jensen: – Vi stiller oss bak denne avtalen

Siv Jensen uttaler at Frp er fornøyde med den nye avtalen Erna Solberg la frem under kveldens pressekonferanse.

– Sammenlignet med avtalen som ble behandlet i vårt landsstyre gir denne avtalen ytterligere bomkutt for bilistene. Derfor kan Frp stille seg bak Solbergs avtale, sier Siv Jensen til VG.

Bakgrunn: Erna Solberg med bom-ultimatum

Hun følger dermed i fotsporene til KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, som vil anbefale partiet sitt å si ja til skissen. Så langt har det vært stille fra Venstre-leder Trine Skei-Grande.

Frp-leder Siv Jensen opplyser om at hvis det hadde vært opp til Frp ville kuttene vært enda større, men hun er fornøyd med at dette beveger seg i riktig retning.

– Med denne avtalen kan vi endelig avslutte prosessen som har pågått mellom de fire regjeringspartiene.

– Sammenlignet med avtalen som ble behandlet i FrPs landsstyre reduseres bompengene med om lag én milliard ytterligere over en tiårs periode. I hovedsak vil dette skje i distriktene. I tillegg innebærer avtalen økte investeringer i kollektivtrafikken med statlige midler. Dette er noe Frp kan stille seg bak. Veistrekningene der det skal kuttes i bompengene er helt etter FrPs ønske. Bompenger er en stor utfordring for folk flest.

– Bedre enn den forrige avtalen

Frps fylkesleder Frank Sve i Møre og Romsdal er også svært fornøyd med statsministerens nye skisse.

– Dette er faktisk bedre enn det vi hadde på bordet på landsstyremøtet. Denne skissen styrker det å kutte bompengene i den totale pakken. Dette er bedre for bilistene og da er jeg fornøyd. Jeg synes Erna har gjort en god jobb, sier han til VG.

Frode Hestnes, fylkesleder i Vestfold og Telemark, mener punktene Frp sa ja til sist er godt ivaretatt.

– Vestvold og Telemark er svært fornøyde med skissen som nå er lagt frem. Punktene vi sa ja til på søndag er godt ivaretatt. Skissen gir en reduksjon i bompengebelastningen for bilistene, og det er dette velgerne våre er opptatt av. Her synes vi statsministeren har gjort en god jobb, sier Frode Hestnes til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder