Lagerbygg i Troms tok full fyr

Brannvesenet jobber med etterslukking etter at et lagerbygg i Karlsøy kommune ble overtent fredag kveld. Flere gassflasker skal ha eksplodert.

Nødetatene rykket fredag kveld ut til Hansnes i Troms etter melding om brann i et lagerbygg tilhørende Karlsøy kommune. Klokken 21.25 opplyste politiet på Twitter at det var full overtenning.

Inne i lagerbygget har det blitt oppbevart bensin og acetylen. Klokken 23.40 var en skarpskytter på plass for å skyte gassflaskene.

– Det er hørt to smell, så vi anser det som sannsynlig at to av dem har eksplodert. Bygget er delvis sammenrast og i stor grad nedbrent, så det er ikke fri sikte inn på branntomten hvor flaskene skal stå. Det er derfor lite trolig at vi kommer til å benytte skarpskytteren, da han er avhengig av sikt, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen til VG ved 01.30-tiden.

Opprettholder sikkerhetsavstand

Operasjonslederen sier alle som bor i nærheten hadde blitt evakuert før politiet kom til brannstedet.

– Brannen er under kontroll og det er ikke spredningsfare. Det pågår nå etterslukking med lokalt brannvesen. Dette vil fortsette gjennom natten.

Selv om brannen er under kontroll, opprettholdes sikkerhetsavstanden på 150 meter inntil videre. Store deler av bygningen er totalskadet.

Så bil i full fyr

Alexander Nylund bor like ved stedet, og fortalte til Nordlys fredag kveld at det lokale brannvesenet var i full gang med slukkearbeidet.

– Det er heftig. Det kom en bil trillende ut av lagerbygget i full fyr, sa han til avisen.

– Det er noen bygninger i nærheten, blant annet en plasthall, men det ser ut til at brannvesenet har kontroll – i alle fall foreløpig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder