Politiet om dødsulykken i Bergen: Vitner mener bilen kjørte for fort

Én person omkom og fem ble sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Bergen søndag. Tre av de skadede er siktet for brudd på vegtrafikkloven.

Politiet fikk melding om ulykken i Tertneskrysset i Åsane, hvor én personbil var involvert, fra en forbipasserende klokken 22.09 søndag kveld.

– Opplysninger tyder på at det har vært fart inne i bildet. Vitner har fortalt at bilen kjørte for fort, sier Thomas B. Arntsen politiadvokat i Vest politidistrikt til VG.

På stedet fant politiet tre personer. To ble sendt til akuttmottaket ved Haukeland universitetssykehus for behandling, mens én ble erklært død på stedet.

Mandag ble to av tre siktede avhørt, mens den siste vil bli avhørt tirsdag.

– Min klient har det tøft, men rent fysisk har han det bra, sier Torbjørn Kolsås Sognefest forsvarer til en av de siktede til VG.

Forlot stedet

Politiet mottok opplysninger om at tre personer skulle ha forlatt stedet, og det ble iverksatt leting etter disse.

– De tre personene som hadde forlatt stedet ble funnet natt til i dag. Disse er siktet for overtredelse av vegtrafikkloven paragraf 12, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Vegtrafikkloven paragraf 12 omhandler plikter ved trafikkuhell. Innledningsvis heter det:

«Enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til. Denne plikt har, om det er nødvendig, også andre som er i nærheten eller som kommer til stede.»

Politiets krimteknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen var i morgentimene i ferd med å avslutte sine undersøkelser på stedet.

– Politiet har igangsatt etterforskning for å avklare hendelsesforløpet nærmere. Etterforskningen er i en innledende fase.

Seks involverte

Etterforskningen så langt tyder så langt på at totalt seks personer var involvert i ulykken.

De involverte er mellom 17 og 21 år, har operasjonsleder Arve Samsonsen tidligere opplyst.

Da VG snakket med politiet klokken 08.00, var alle pårørende varslet, men politiet kunne ikke si noe om skadeomfanget til de fem som ligger på sykehus.

Til NTB mandag formiddag sier politiadvokat Thomas B. Arntsen at de tre som er siktet er i ferd med å bli utskrevet fra sykehuset, og at politiet vil snakke med dem fortløpende utover mandagen.

– Politiet mener å vite avdødes identitet og nærmeste pårørende er varslet. Det er imidlertid ikke fastslått sikker identitet, og politiet vil derfor ikke gå ut med ytterligere informasjon om de enkelte involvertes kjønn og alder, heter det i pressemeldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder