DREPT: Mohamed Ahssain ble drept vinteren 2007. Foto: Scanpix

- Mohamed gravlegges i Marokko

(VG Nett) Familien vil gravlegge 31 år gamle Mohamed Ahssain i Marokko - på det samme stedet hvor hans avdøde slektninger er begravet.

  • Morten Ulekleiv

- Vi ønsker å holde familien samlet, forklarer Mohameds bror Benaissa Ahssain til VG Nett.

Fredag klokken 13 vil familien holde en stor begravelsesseremoni i den marokkanske moskeen i Lakkegata i Oslo, før familien reiser med Mohameds kiste til hjemlandet.

- Kun muslimer vil være velkomne helt inn i bønnerommet, men vi vil komme ut med kisten slik at alle kan få tatt avskjed med Mohamed etter seremonien, sier Benaissa.

Bakgrunn:Dette er de siktede

- Tungt å takle rykteflom

De siste dagene har vært svært tunge for familien på grunn av all oppmerksomheten saken har fått.

- Det er altfor mye informasjon som blir spredd rundt og mange rykter. De kommer inn i stua vår hver eneste dag. Mye av det stemmer ikke og det skader familien enda mer. Det dannes et bilde av Mohamed som en gangster med et falskt ansikt. Det er aldeles ikke sant, understreker den 34 år gamle broren.

Benaissa skryter av politiets innsats etter at liket av Mohamed Ahssain ble

funnet i bilen til Quang Minh Pham på E 18 i Vestfold lørdag.

FAMILIEN I SORG: Mohameds bror, Benaissa Ahssain forteller at den siste uken har vært svært tung for familien, men at de også er glade for all støtten de har fått. Foto: Arkiv


- Vi er glade for den innsatsen de har lagt ned. Men vi håper at publikum vil fortsette å komme med tips i saken, sier broren.

Reagerer på løslatelser

Tirsdag ettermiddag ble tre av de som er siktet for å ha drept Mohamed Ahssain (31),

løslatt fra arresten fordi politiet foreløpig ikke har bevis som knytter dem til drapet. Men politiet opprettholder likevel siktelsen av alle de fem involverte.

- Hva skjer nå? Tenk om de får sjansen til å gjøre noe som kan skade etterforskningen. Dette oppleves nesten akkurat som det Berg fengsel har gjort. Men samtidig kan vi ikke dømme dem uten bevis, sier Benaissa Ahssain.

Les også:

-Jeg var alene om drapet

Flere hundre mennesker samlet seg mandag i Oslo sentrum for å hedre drepte Mohamed Ahssain. Omtanken fra venner og bekjente betyr mye for familien.

VAKRE ORD: Mohamed Ahssain etterlater seg mange gode venner. Forrige uke ble Mohamed hedret med en minnestund utenfor Club Kamikaze, der han jobbet. Foto: Scanpix.

- Vi er veldig takknemlige for at så mange har vist at de bryr seg. Det er også mange som ikke har kjent Mohamed spesielt godt som gir sin støtte. Vi vil gjerne takke alle for det, sier Benaissa.

Politiet tror at Mohamed Ahssain ble drept på et utested i Oslo onsdag kveld. Lørdag ble den tidligere drapsdømte Quang Minh Pham stanset med liket av Mohamed i bilen på E 18 i Vestfold. Pham og en 24 år gammel norskpakistaner som i likhet med Pham sonet en drapsdom i Berg fengsel, har begge

avgitt forklaringer som knytter dem til drapet på Ahssain.

Det har slått ned som en bombe i utelivsmiljøet i Oslo etter at det ble kjent at flere av de fem som er siktet for drapet på Ahssain, var en del av hans nære omgangskrets.

- Det er uvirkelig dersom en av hans kamerater drepte ham,

sa Mohameds fetter til VGTV under minnestunden i går.

- Det kunne rammet andre

Begge de to siktede som har innrømmet befatning med drapet, var på permisjon fra Berg fengsel i Vestfold da politiet tror Ahssain ble drept. Det har fått flere politikere til å reagere.

- Vi er veldig fornøyde med at det til og med reageres helt fra toppen med justisministeren. At man slipper mordere ut på gaten igjen i Norge, har fått en tragisk etterfølge for oss. Men det kan også ramme andre, understreker Benaissa.

Leserblogg:

-Verden er litt fattigere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder