UTHENGT: Ap-politikerne Khalid Mahmood (t.v.), Trond Jensrud og Elvis Nwosu (t.h.) Foto: VG/Scanpix/Aftenposten
UTHENGT: Ap-politikerne Khalid Mahmood (t.v.), Trond Jensrud og Elvis Nwosu (t.h.) Foto: VG/Scanpix/Aftenposten

Lattervideo forsurer maktkamp i Oslo

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

En video som latterliggjør venstresidens kandidater i Oslo Ap, forsurer maktkampen om vervet som byrådslederkandidat i Oslo.

Se videoen nederst i artikkelen.

Videoen som er lagt ut på YouTube, viser et hollandsk debattprogram hvor programlederen bryter ut i latter flere ganger.

Men underteksten på norsk handler om hvem som skal være byrådslederkandidat for Ap i Oslo.

Programlederen spruter ut i latter når en av debattdeltagerne foreslår Trond Jensrud. Når Rina Mariann Hansen blir foreslått, hyler han av latter.

Selv om det er en ytterst beklemt stemning i studio, klarer han ikke å stanse når navn som Khalid Mahmood, Ahmed Ali Wais, Elvis Nwosu og Karima Abdaif kommer opp.

- Stå frem

- Jeg syns dette var litt lavmål. Dette er en idiotisk måte å få fokus vekk fra folk og politikk på. De som lager en slik video har helt opplagt ikke noe positivt å si om egne kandidater, sier Torunn Kanutte Husvik (Ap), leder av bydelsutvalget i St. Hanshaugen til VG.

Hun har foreslått Trond Jensrud som kandidat.

Metoden som er brukt er blitt et fenomen på internett. Skaperne tar et eksisterende videoklipp, og legger på en annen humoristisk tekst. Det har lenge vært populært å bruke en scene med Hitler fra filmen «Der Untergang».

Etter at selskapet bak Hitler-filmen krevde at YouTube fjernet alle klippene har man tatt i bruk andre innslag, blant annet er scenen fra det nederlandske debattprogrammet blitt populær.

Kahlid Mahmood oppfordrer personen som har laget filmen til å stå frem.

- Dette er latterliggjøring av det som for oss er en seriøs sak. Men vi kan ikke gjøre noe med at noen parodierer det. Så jeg tar det med humor, sier Mahmood til VG.

- Ikke fra Ap

VG er kjent med at flere på venstresiden i Ap tror videoen er laget av tilhengere av «høyresidens» kandidat Libe Rieber-Mohn.
Selv om hun er den mest omtalte byrådslederkandidaten for Ap, er hun ikke nevnt i videoen. Det er heller ikke Tone Tellevik Dahl.

Men leder av Oslo Unge Høyre, Aksel Fridstrøm, sier at det ikke er noen i Ap som har laget videoen:

- Jeg vet hvem som har laget videoen, og det er ingen i Ap, sier Fridstrøm til VG.

Han vil ikke svare på hvem det er, eller om vedkommende er i Høyre eller Frp.

- Uansett hvem som har laget den, så er ikke dette politikere jeg ønsker å forholde meg til i en nominasjonsprosess. Det er feigt å legge den anonymt på nettet, sier Husvik.

- Motstandere

- Jeg antar at det er noen av våre politiske motstandere som har lagt ut videoen. Den er i hvert fall komplett uten betydning for nominasjonskampen i Oslo, sier Trond Jensrud til VG.

http://www.youtube.com/v/5n8EFrKDr-A