GJØR SEG KLARE: Her gjør redningsmannskapene fra Røde Kors seg klare for å redde hunden som døde på Ullstind i Troms. Foto: Jørn Olsen, Røde Kors

Savnet hund forsvant fra fjellhylle - fortsetter redningsaksjon

Røde Kors: - Liv er liv

(VG Nett) Den storstilte redningsaksjonen for en hund som ramlet ned på en fjellhylle i Troms fortsatte tirsdag kveld.

Kathrine Hammerstad
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Dramaet har tirsdag kveld utspilt seg i ulendt fjellterreng på Ullstind utenfor Tromsø. Røde Kors mobiliserte i ettermiddag da det kom inn melding om at en hund hadde rast flere meter ned fra en snøskavl på en fjellhylle under tur med eier.

HAR DU TIPS ELLER BILDER?Kontakt VG Nett!

- Vi har fått en forespørsel om å berge ned en hund, og har akkurat kommet opp til toppen nå. Vi må se om det i det hele tatt er mulig å komme ned til bikkjen, som har ramlet nedover en bratt fjellside. Det må vurderes opp i mot sikkerheten til mannskapene, om de risikerer å ramle ned der, de også, sier operativ leder i Røde Kors Tromsø, Ann Ellen Karlsen, til VG Nett, ved 21-tiden.

Men da redningsmannskapene en knapp time senere lyktes med å ta seg ned til fjellhyllen, kom det nedslående nyheter. Hunden var borte vekk. Men Røde Kors gir ikke opp så lett. Ved 22.30-tiden lette man fremdeles etter hunden.

- Vi har et håp om at den kan ha kommet seg videre ned i terrenget og spaserer rundt et sted. Når vi først er der oppe, kan vi like godt lete videre og prøve å finne den i alle fall, sier Karlsen.

- Hunden skrek

En kvinne var ute og gikk tur med hunden sin i terrenget tirsdag ettermiddag, da det gikk gale. Ifølge et øyevitne Nordlys har vært i kontakt med, falt hunden ned fra en snøskavl på sørvestsiden av Ullstind ved 16-tiden. Den raste ned den bratte siden og landet på en fjellhylle fire-fem meter nedenfor.

Mens hunden skal ha skreket fra fjellhyllen, skal kvinnen raskt ha måttet gi opp forsøket på å redde sin firbeinte venn opp selv. Hun kontaktet politiet, som igjen kontaktet Hovedredningssentralen i Sør-Norge. Ifølge Nordlys avslo Hovedredningssentralen å sette i gang en redningsaksjon for å berge den havarerte hunden.

- Vi har vært i kontakt med Hovedredningssentralen. De sier at dette ikke er noen redningsaksjon siden det ikke gjelder et menneske, sa operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen i 16-tiden.

- Gjør en god gjerning

Dermed ble Røde Kors spurt om de kunne bidra. Der syns man det er vel anvendt tid å sende ut mannskaper for å redde en strandet hund.

- Hvorfor det?

- Om det er folk eller dyr, er et liv et liv. Redningstjenesten vil ikke delta fordi det ikke er snakk om et menneskeliv. Vi tar dette som en frivillig tjeneste, hvor vi får tatt en treningsrunde og samtidig gjort en god gjerning, sier Karlsen.

Men understreker at ikke alle uheldige hundeiere kan ta det for gitt at Røde Kors setter i gang en storstilt leteaksjon når om den firbeinte forsvinner i ulendt terreng.

- Dette er slik man må ta fra dag til dag, og i dette tilfellet mente vi det var riktig. Du må få med at jeg er veldig imponert over folkene mine, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder