VONDT KATTELIV: Pusen på dette bildet ble kjørt over to ganger av politipatruljen før den døde. Øyenvitner reagerer sterkt på politiets måte å avlive katten på. Foto: Ivar Toms

Politiet kjørte over skadet katt - to ganger

(VG Nett) Da Tønsberg-politiet måtte avlive en skadet katt i veibanen, valgte de å kjøre over den med patruljebilen.

  • Mats Bleikelia
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Katten det gjelder endte sine dager på Valløveien i Tønsberg lørdag formiddag. Forbipasserende bilister oppdaget dyret liggende med brukket rygg i veikanten, og tilkalte politiet.

- Jeg sto fem meter unna. En politimann dirigerte, mens den andre kjørte over. Men katten spratt jo opp igjen og døde ikke. Da snudde jeg meg og gikk, sier postmann og øyenvitne Ivar Toms til Tønsbergs Blad.

Toms mener avlivningsmetoden kvalifiserer til dyreplageri. Han regnet med at politiet ville ta med seg katten til en veterinær, slik at den kunne bli avlivet på vanlig måte.

Så enkelt var det imidlertid ikke, ifølge operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.

- Eieren ba om at politiet tok livet av den på stedet, men vi kunne ikke bruke skytevåpen der. Katten var aggressiv, så den var ikke lett å ta i heller. Folk fikk beskjed om å trekke tilbake. De kjørte vi over den to ganger, så var den død, sier Aronsen til Tønsbergs Blad.

Aronsens kollega Johs Nysæter opplyser til VG Nett at politiet har fått et par reaksjoner på hendelsen, men at de på ingen måte er blitt nedringt.

- Vi fikk noen henvendelser, men har fått ro rundt det. Norsk politi er ikke noe antidyre-politi. Her er det nok tatt en vurdering av de som var der i samråd med operasjonslederen, sier Nysæter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder