STORE SKADER: Tyvene brukte en stjålet pickup for å bryte seg inn i gullsmedforretningen i Levanger sist fredag morgen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sjokkbrekk-tyvene i Levanger stjal uekte gull

Tyvene som sist fredag brøt seg inn i gullsmedforretningen i Levanger med en stjålet pickup, fikk for det meste med seg uekte gull.

dag.kjorholt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Trønder-Avisa får bekreftet at mye av utbyttet var utstillingsmodeller, priset som de var ekte.

– Varene ser ekte ut, men det kan virke som tyvene har forregnet seg litt. Hovedsakelig forsvant det uekte ringer, det vi kaller prøveringer samt noen sølvsmykker og brett med kjeder. Verdiene ønsker vi ikke å si noe om, sier Marit Pettersen hos gullsmed Stein O. Pettersen.

les også

Brukte minilaster til å måke seg inn i Rema-butikk

Innbruddet ble oppdaget klokken 03.23 natt til fredag, men kan ha skjedd tidligere. Etter å ha tømt glassmontre med ringer, smykker og kjeder, stakk gjerningsmennene fra stedet.

Pettersen sier ødeleggelsene utgjør et høyere beløp enn utbyttet av selve tyveriet.

– Varene som er stjålet, kan ikke brukes og bør ikke omsettes. Folk må være på vakt hvis de blir tilbudt gullvarer. De kan ikke brukes og har ingen verdi – selv om de ser ekte ut, sier Pettersen.

les også

Her raider økseranere på motorsykkel kjøpesenteret

Etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor bekrefter at det er gjort funn som stammer fra tyveriet i området litt nord for jernbanestasjonen i Levanger.

– Vi har funnet etterlatenskaper, men ikke noe av utbyttet, sier Klevmo.

Adresseavisen skriver tirsdag morgen at gjerningsmennene fortsatt ikke er pågrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder