Flere klager til politiet etter brutal behandling

Publisert: Oppdatert: 22.07.05 13:55

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

(VG Nett) Lensmannen i Kragerø har blitt nedringt etter at to politimenn angivelig skal ha utført en brutal arrestasjon foran flere øyenvitner.

- Det var helt vilt. Det er det sykeste jeg har sett. Det var jo en eldre dame dette, sier Daniel Sandvik (26) til VG Nett.

Foranledningen til opptrinnet skal ifølge Kragerø Blad ha vært at en kvinnelig syklist kom borti en parkert bil. Bileieren skal deretter ha hentet politiet som var i nærheten.

- Den eldre kvinnen satt rolig på sykkelen og prøvde ikke stikke av. Hun fikk sikkert sjokk da de to politimennene begynte å dra henne av sykkelen, og presset hendene hennes bak på ryggen, sier Sandvik, som så det som skjedde på nært hold.

- Sjikanøs behandling

Deretter skal politiet ifølge Kragerø Blad ha slept kvinnen med seg gjennom hele Torvgaten, og opp til torget i Kragerø hvor politibilen stod parkert.

- De holdt kvinnen tydelig ubehagelig hardt, dette var en sjikanøs handling fra politiet i mine øyne. Det var så ille at jeg fikk lyst å kaste opp, sier Tor Olaf Hegna (38) til VG Nett.

Han var blant de mange som så opptrinnet.

- Hadde det vært et væpnet ran, så hadde jeg forstått maktbruken, men ikke når det gjelder en sykkel som kommer borti en bil, sier Hegna.

- Skammelig

Han etterlyser en beklagelse fra politiet i Kragerø.

- Jeg syns det er skammelig at ledelsen i Kragerø-politiet ikke vil beklage dette offentlig. Folk som så dette fikk jo også en traumatisk opplevelse av å se hvordan kvinnen ble behandlet på av politiet, mener Hegna.

Fungerende lensmann i Kragerø bekrefter at politiet har fått flere henvendelser fra publikum etter episoden onsdag. Han har snakket med kvinnen om det som skjedde.

- Jeg har hatt to møter med kvinnen og hennes familie hvor jeg har redegjort for det politiet har gjort i denne saken. De fikk anledning til å komme med sitt syn på saken og de ønsket et møte med de to politisommervikarene, sier Øystein Skottmyr, fungerende lensmann i Kragerø til VG Nett.

Vil ikke beklage

Etter møtet med sommervikarene skal kvinnen ifølge politiet ha vært fornøyd.

- Hun ønsker ikke å gå videre med saken, sier Skottmyr til VG Nett.

- Beklager politiet i Kragerø det som skjedde med denne kvinnen?
- Det har jeg ingen kommentar til, sier lensmannen.

- Vil hendelsen få følger for politivikarene?
- I likhet med ønsket fra familien så er saken fra vår side avsluttet, sier Skottmyr til VG Nett.