ETTERFORSKER DØDSFALL: Politiet er tilstede på en boligadresse i Vesterålen etter et dødsfall natt til andre juledag. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Tre personer siktet etter mistenkelig dødsfall

Politiet har valgt å sikte tre personer etter at en ung person døde natt til andre juledag.

Vesterålen Online skriver at politiet etterforsker et dødsfall av en ung person i Vesterålen. Tre personer er siktet etter paragraf 288, som omhandler å unnlate og hjelpe noen i hjelpeløs tilstand.

– Dette ut ifra vår oppfatning av at det ikke ser ut som et naturlig dødsfall. Vi jobber nå videre med å finne ut av hva som faktisk har skjedd rundt denne tragiske hendelsen, sier politijurist Torgeir Kvitvik i Nordland politidistrikt til avisen.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Politiet har ikke gått ut med informasjon om hendelsesforløpet til dødsfallet, men sier til avisen at avdøde vil bli obdusert.

les også

Såpeglatt på Østlandet – Vogntog kjørte av veien

– Det er ennå tidlig i etterforskningsfasen, og vi ønsker ikke spekulere på årsaken eller hendelsesforløpet, forklarer Kvitvik til VG.

Politijuristen forteller at avdøde var en ung person som man ikke forventet at skulle dø, og at det er mistanke om at flere var tilstede. Politiet ønsker ikke å gå inn på kjønn, alder eller relasjon til avdøde eller de siktede, men omtale alle som unge voksne.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter midnatt, natt til onsdag. Kvistvik opplyser til VG at det var en av de siktede som meldte fra til politiet.

– Det er viktig å presisere at personene ikke er siktet for drap, men etter paragraf 288, sier Kvitvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder