SIKRER SPOR: Kriminalteknikere jobber på stedet. Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Kvinne knivstukket i Oslo: Mann siktet for drap

En kvinne døde etter skadene hun ble påført da hun ble knivstukket natt til søndag. Politiet har avhørt mistenkte, en mann i 20-årene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mannen skal ha hatt kjærlighetsforhold til kvinnen han skal ha knivdrept på Kjelsås i Oslo natt til søndag, tror politiet. Mannen samtykker til fengsling, melder NTB.

– De har begge vært asylsøkere og hadde midlertidig opphold i Norge. Vi kjenner ikke til historien deres i detalj, men de har ikke vært i Norge veldig lenge, sier leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til NTB.

Hun sier at begge har bakgrunn fra et land utenfor Europa, men utdyper ikke dette videre ettersom det ennå ikke har lyktes politiet å komme i kontakt med kvinnens pårørende.

Krevende avhør

Det var trolig mannen som hadde bolig i bygget der drapet skjedde. Kvinnen bodde et annet sted i Oslo, og var mest sannsynlig på besøk hos siktede, ifølge det som har kommet fram av etterforskningen så langt.

Søndag ettermiddag forteller Metlid at mannen er avhørt sammen med tolk og forsvarer. Hun beskriver avhøret som krevende.

– Det er krevende for siktede. Han tar det tungt, sier hun til VG.

Mannens forsvarer, Unni Fries, sier at siktede har forklart seg alt han har maktet i dag, men at han ikke har tatt stilling til siktelsen ennå.

– Det er for tidlig å si hvordan han forholder seg til den, og det er vel alt jeg kan si foreløpig, sier Fries til VG.

Knivstukket

Politi fikk meldingen om en slåsskamp med kniv klokken 00:26 natt til søndag.

De fant den knivstukkede kvinnen da de ankom stedet, og hun fikk livreddende førstehjelp fra ambulansepersonell.

Kvinnen ble kjørt til sykehus med kritiske skader, opplyste politiet til VG klokken kvart over ett. Men de lyktes ikke i å redde livet hennes. Omtrent to timer senere, klokken ti på halv halv tre, opplyste politiet at kvinnen har omkommet.

Etterforsker videre søndag

Politiet vil fortsette å avhøre vitner og etterforske saken videre. Metlid vil søndag ettermiddag foreløpig ikke kommentere hva som har kommet frem gjennom etterforskning eller avhør.

Ifølge NTB har politiet foretatt avhør av personen som først varslet om hendelsen til politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder