Holmlia-lærer langet ut mot Listhaug: – Dårlig forbilde

HOLMLIA (VG) Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ble buet ut da hun svarte på krass kritikk under et folkemøte på Holmlia.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Daniel Brekke Andersen (25), lærer ved Holmlia ungdomsskole, var blant dem som gikk hardt i rette med måten han mener Listhaug snakker om innvandrere på.

les også

31 pågrepet på Holmlia i november og desember

Læreren mener hans egne elever slett ikke føler seg utrygge på Holmlia, men at de derimot er redde for landets justisminister og retorikken hennes.

– De sier de er redde for «hun statsråden som står der og snakker om mennesker som undermennesker, som lavere kaster, og som gjør at jeg og familien føler oss utrygge», sa Andersen.

– Da håper jeg at du, som den forhåpentligvis gode læreren du er, opplyser elevene i klassen din om at statsråden overhodet ikke snakker stygt om folk, men tar opp reelle problemstillinger når det kommer til integrering, svarte Listhaug.

Svaret ble raskt møtt med piping fra salen, før statsråden fikk fortsette. Opptrinnet ser du i videovinduet øverst i saken.

Voldsomt oppmøte

Flere hundre personer hadde funnet veien til Holmliahallen tirsdag kveld, der Listhaug, byrådsleder Raymond Johansen (Ap), politimester i Oslo Hans Sverre Sjøvold og flere andre deltok i et folkemøte med paneldebatt.

MÅTTE SVARE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), justisminister Sylvi Listhaug (Frp) Foto: Frode Hansen

De fremmøtte fikk til slutt anledning til å stille politikerne og polititoppene spørsmål. Det var i den anledning at Brekke Andersen og flere andre valgte å kritisere Listhaug og hennes retorikk.

– Hva tenker du om den krasse kritikken?

– Det må de få lov til. Jeg er opptatt av at vi også skal kunne snakke om innvandringspolitikk, men det skal vi ikke gjøre i dag, for i dag var det noe annet som var tema. Men jeg står for den linja jeg alltid har gjort, at det er viktig å ha kontroll på tilstrømningen til Norge for å lykkes med å integrere, sier Listhaug til VG.

les også

2344 nye ansatte i politiet med Høyre/Frp-regjering

31 pågrepet på to måneder

Holmlia-lærer Brekke Andersen mener Listhaug er et «dårlig forbilde for yngre mennesker som kanskje vil gjøre en karriere i politikken», og er langt fra fornøyd med svaret fra statsråden.

– Jeg synes ikke hun helt fanget opp essensen av det jeg mente, som var hvordan hun omtaler mennesker, sier han til VG i etterkant av situasjonen.

Selv etterlyser han et helhetlig løft for Holmlia.

– Det er nesten ikke noe fritidstilbud her, og de som er, fungerer ikke godt nok. Det viktigste er møteplasser. Tiltakene må samles på ett sted, folk vil være sosiale, men vi mangler arenaer.

LANG KØ: Det var mange som ville si noen ord og stille spørsmål under folkemøtet i Holmliahallen. Ungdomsskolelærer Daniel Brekke Andersen (25) i grå skjorte, her plassert midt i køen, vakte særlig store reaksjoner hos publikum. Foto: Frode Hansen

Under folkemøtet uttalte Listhaug at Holmlia er «langt unna svenske tilstander», men at situasjonen i bydelen tas på største alvor.

De siste månedene har flere alvorlige voldshandlinger funnet sted på Holmlia, og senest i forrige uke ble en mann skutt flere steder på kroppen.

– Vi har bevilget 30 millioner kroner til politiet for å øke innsatsen i området. Det er både for forebygging og det å håndtere kriminelle gjenger, sier Listhaug.

I november og desember i fjor ble det pågrepet 31 personer og beslaglagt store mengder marihuana, hasj og kokain, samt store pengebeløp, opplyste politiet under folkemøtet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder