Forsvinningen etterforskes som drapssak

SANDVIKA (VG) Det eneste politiet er sikre på, er at det blir stadig mindre sannsynlig at Magnus Hasleto Stangeby (19) er utsatt for en ulykke. Nå blir forsvinningen en drapssak.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

I søket etter den savnede gutten i og rundt Sandvika har politiet funnet luer, votter, gensere og andre klesplagg. Men ingenting som settes i forbindelse med 19-åringens forsvinning.

- Vi har ikke gjort noen funn av betydning for saken, sier politiavdelingssjef Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt.

Dersom 19-åringen ikke blir funnet innen utløpet av første nyttårsdag, vil saken bli etterforsket som en drapssak.

- Nå planlegger vi hva vi skal gjøre fremover. Etterforskningen bli enda større og mer omfattende fra 2. januar, sier Søreide.

Kriposhjelp

I helgen kom Kripos for å hjelpe til med å systematisere og analysere de tusenvis av bitene i puslespillet som politiet i Asker og Bærum er i ferd med å legge.

Søndag hadde dykkere gjennomsøkt Sandvikselva nedover mot fjorden fra veien der BI-Kjellær'n ligger. Planen er at dykkerne nå skal ta fatt på elven på oversiden av festlokalet.

Samtidig som søket pågår, har etterforskerne flere prosjekter å ta fatt på:

## KARTLEGGING AV BEVEGELSER: Hvem så Magnus Stangeby Hasleto sist?

- Vi vet ennå ikke tidspunktet for når han forsvant fra festlokalet, om han gikk alene, eller hvilken retning han beveget seg i. Vi vil kartlegge alle bevegelser i Sandvika i morgentimene forrige lørdag, sier Tom Erik Søreide.

## DEN UKJENTE JENTA: Ca. klokken 03.30 skal Hasleto ifølge et vitne ha gitt en ung jente en klem utenfor festlokalet.

Etterforskerne finner det merkelig at jenta ikke har meldt seg for politiet, etter så mange dager med store medieoppslag om forsvinningen. Hun kjente åpenbart den savnede. Politiet tror de skal finne identiteten hennes i løpet av avhørene med de rundt 400 festdeltagerne.

## ALIBISJEKK AV GJENGEN FRA OSLO:Politiet har avhørt guttene i kameratgjengen fra Oslo som ble kastet ut fra festen i BI-Kjellær'n i Sandvika, og velger foreløpig å tone ned konfrontasjonen med andre festdeltagere før utkastelsen.

- Vi er i ferd med å foreta alibisjekk av dem, blant annet gjennom utskrift av mobiltelefonsamtaler og minibankuttak, sier politiavdelingssjef Søreide.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder