Tor Mikkel Wara på Stortinget tirsdag 12.03. Foto: TORE KRISTIANSEN

Wara om angrepene mot huset: - Det er uhyggelig

Justisminister Tor Mikkel Wara frykter ikke for egen sikkerhet, men omtaler de gjentatte truslene som uhyggelige og skremmende.

– Jeg frykter ikke for egen sikkerhet. Jeg føler vi er godt ivaretatt, sa Tor Mikkel Wara til pressen i Stortingets vandrehall tirsdag.

Natt til søndag rykket politiet ut til en brann i en bil som tilhører justisminister Tor Mikkel Wara. Det er den femte kjente trusselhendelsen mot Waras bolig siden desember. I tillegg opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland i går om at det er hendelser som ikke er kjent offentlig.

les også

Wara-saken: Carl I. Hagen anmelder Oslo-politiet

Wara har stort sett vært knapp angående de gjentatte truslene mot boligen. Til pressen tirsdag sier justisministeren at han håper saken får en oppklaring snart.

– Det er uhyggelig, ubehagelig og skremmende. Det er et angrep på demokratiet, jeg er satt til å gjøre en politisk jobb, sier Wara.

– Det er kameraer

Det har pågått en debatt rundt sikkerhetstiltakene rundt Tor Mikkel Wara, etter at nettavisen Filter Nyheter i forrige uke Wara hadde takket nei til politiets forslag om videoovervåking som en følge av de gjentatte trusselhendelsene mot ham den siste tiden.

les også

PST-sjefen bekrefter flere ikke kjente hendelser utenfor Waras bolig

– Alle som går forbi huset ser tydelige skilter om kameraer. Det er kameraer, og det har det vært en godt stund, påpeker Wara.

– Politiet ba om å sette opp kameraer for en stund tilbake, og de ble satt opp. Så er det en løpende diskusjon om hvor tett og nært man vil ha dem.

Han ønsker ikke å spekulere i hverken gjerningspersoner, egen sikkerhet eller hvor mange trusler som er registrert, og påpeker at han overlater etterforskningen til politiet.

I februar fikk Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, medhold for klagen på henleggelsen av sin anmeldelse av Black Box teater. Teateret ble anmeldt for hensynsløs atferd, krenkelse av privatlivets fred og ulovlig bruk av fast eiendom etter å ha smugfilmet huset til blant annet justisministeren.

Politiet henla først saken, men ble av statsadvokaten bedt om å se på den på nytt etter at Bertheussen klaget på henleggelsen.

På spørsmål om han ser hendelsene i sammenheng med samboerens anmeldelse av teaterstykket, kommenterer Wara kort at han ser trusselhendelsene i sammenheng, uten at det trenger å være noen tilknytning til teateret.

– Hendelsene kan også være knyttet til det min samboer har sagt om at hun vil være i fred, fordi hun opplevde at hun ikke fikk fred, svarer Wara.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder