VIND OG SNØ: Uvær fører til stengte veier og kolonnekjøring ved flere fjelloverganger. Bildet er fra riksvei 52 ved bomstasjonen i Bjørberg på Hemsedalsfjellet. Det er en av de mest brukte fjellovergangene mellom Øst- og Vestlandet. Foto: Statens vegvesen

Nå kommer uværet: Trær og takstein blåste bort

Et lavtrykk i vest er ventet å gi full storm og det har allerede gått ut over trær, stolper og tak. I tillegg er en rekke veier stengt flere steder i landet.

På Minde ble et tak revet av, og brannvesenet oppfordret folk til å holde seg inne, melder NRK.

– Det har vært entreprenør på stedet og utbedret dette. Det har også vært tilfeller der stillaser har løsnet og trær og stolper har blåst over ende, men det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB natt til torsdag.

les også

Lei av snø? Nå varsles ordentlig snøstorm i sør

Knappen sier politiet hadde styrket bemanningen i påvente av været som var varslet.

– Det har kommet en del oppdrag i forbindelse med været, men så langt hard et ikke vært noen alvorlige hendelser, sier hun.

Send oss dine snøbilder her.

Brannvesenet i Oppdal kommune i Trøndelag rykket også ut etter at politiet fikk melding om et tak som hadde blåst av et hus torsdag morgen.

– Det har vært ganske mye vind i natt og i morgentimene. Nå er Brannvesenet på vei til adressen for å sjekke forholdene og mannskap følger trolig etter for å foreta ytterligere sikringer. Det er spørsmål om taket kan blåse over til nabohuset, men ellers er det ingen personskade, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo til VG.

Lyktestolpe knakk

I Indre Arna har det veltet flere trær og en lyktestolpe knakk i den kraftige vinden. Et tre som blåste over ende i Tertneskrysset tok med seg noen ledninger, men der er det allerede ryddet opp. Også i Florø har et tre falt over ved riksvei 614, men Vest politidistrikt opplyser at det er mulig å passere.

– Jeg sitter i Bergen nå og jeg kjenner godt at vinden herjer. Her er det vindkast på nesten 27 meter per sekund. Vinden vil først roe seg ned i sør, før den utover dagen også vil roe seg ned både i Hordaland og Rogaland. Sogn og Fjordane kan imidlertid oppleve sterk vind litt lenger, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen til NTB i morgentimene onsdag.

les også

Bygning kollapset under dansearrangement

Frem mot torsdag ettermiddag er det ventet full storm med vindkast på opptil 35 meter per sekund og store nedbørsmengder på Vestlandet og Midt-Norge. Det er også sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold, blant annet i fjellet i Sør-Norge.

Politiet melder også om glatte veier flere steder på Vestlandet, og spesielt E39 har hatt en rekke trafikale vanskeligheter torsdag morgen. Flere vogntog måtte berges fordi de ikke var skodd for forholdene.

les også

Arild (55) brukte tre timer på å grave ut bilen: – Begynner å bli kritisk i bygda

Stengte veier og fergesamband

En rekke veier er i morgentimene stengt flere steder i landet. Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uværet. En ny vurdering vil bli tatt klokken 14 fredag, melder Statens vegvesen.

Riksvei 50 Hol-Aurland og Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er også stengt. En ny vurdering er ventet klokken 12.

Over Hardangervidda er riksvei 7 stengt for lette kjøretøy, mens det er kolonnekjøring for tyngre kjøretøy.

Også over Hemsedalsfjellet og Strynefjellet er det kolonnekjøring.

I Time kommune i Rogaland er Bueveien mellom Undheim og Europavei 39 stengt på grunn av glatte og ufremkommelige veier, melder politiet på Twitter.

Fergesambandet mellom Kvanndal og Utne i Hordaland er også innstilt inntil videre på grunn av uvær. Statens vegvesen melder også at et snøras har ført til midlertidig endring i rutetabellen i fergestrekningen på riksvei 55 mellom Dragsvik – Hella og Vangsnes.

Fergesambandet mellom Halhjem i Os kommune og Våge i Tysnes kommune var også innstilt i morgentimene, men Vegvesenet melder på Twitter det forventes normal trafikk med avgang fra Våge klokken 08.10.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder