- Over 100 satanister i Stavanger

(VG Nett) - Over 100 aktive satanister i Stavanger har dyreofring, bloddrikking og sex som ritualer, bekrefter politietterforsker Hans Martin Skovly som sier satankulturen er en del av et europeisk nettverk.

Kildene hans bekrefter at det Grete fortalte i TV 2-programmet hovedsaklig er riktig. Les Gretes historie her.

- De blander blod inn i vin. Ofringen skal være ganske makaber. De vigsler, eller klargjør, områder slik at de blir antihellige. De venter på at Satan skal komme igjen. De er også en del av europeisk nettverk, sier Skovly til Rogalands Avis.

Flere steder i landet

Han sier at miljøet er sterkt med mange medlemmer. Trolig tilhørte Grete en undergruppe.

- Grete sa de var rundt 20 medlemmer, men det tallet kan i hvert fall femdobles, sier Skovly til avisen.

Han mener det finnes tilsvarende miljøer på Østlandet, Nord-Vestlandet og Trøndelag.

Ifølge Skovly går folk frivillig inn i miljøet, og det skal ikke være forbundet med fare å gå ut av miljøet igjen. Grete forteller at hun har mottatt drapstrusler, men Skovly tror det kan ha sammenheng med at hun er blitt kristen.

Sex er motivet

Satanistene er ikke svartkledde, men miljøet har skjulte symboler og ritualer.

- For noen er sexlivet motivet. Begjær står sterkt. Kjærlighet snakkes det ikke om. Andre ønsker å oppleve makt, sier Skovly.

Han sier at det er helt vanlige mennesker som er med i miljøet. Det kan være familiefolk med stillinger høyt oppe i samfunnet. Miljøet skal ikke være belastet med rusmisbruk, men de bruker urter for å oppnå åndelig innsikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder