GOD FLYT: NSB har satt inn over 300 busser og 200 ansatte for å bistå de reisende. Selv med 30.000 personer rammet av stenging er det ingen forsinkelser i morgenrushet på Oslo S. Foto: Brage Steinson Wiik-Hansen.

Ingen forsinkelser under stenging av Oslo S

30.000 reisene rammes av stenging på Oslo S, men med busser som har avgang hvert femte minutt har morgentimene fungert uten problemer.

Nesten alle spor er stengt fra Oslo S, fra i dag til og med 7. august på grunn av vedlikeholdsarbeid. Det gjelder strekningene til og fra Oslo S mellom Lillestrøm, Ski, Bryn og Grefsen. NSB anslår at omlag 30.000 reisende rammes av stengingen, men i morgenrushet på Oslo S på mandag er det lite som tyder på de store problemene.

– Det er ettermiddagen vi er spente på. Da skal mange ut fra Oslo S og Bryn samtidig med buss for tog. Politiet skal hjelpe oss å dirigere bussene, så vi håper vi skal slippe forsinkelser. Da vil også bussene gå hvert minutt, sier Tove Flobergseter som er ansvarlig for alternativ reise i NSB.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN FORSINKELSER: Tove Flobergseter er ansvarlig for alternativ reise i NSB. Hun forteller at det er god flyt i busstrafikken, og at det ikke har vært noen forsinkelser foreløpig. Foto: Brage Steinson Wiik-hansen.

NSB har satt inn over 300 busser og 200 ansatte for å bistå de reisende. Flobergseter forteller at morningen har gått helt etter planen og at det foreløpig ikke er noen forsinkelser.

Les også: Derfor sier NSB at punktligheten er høy – selv om togene ikke går

– Det er mange som skal inn og ut fra Oslo S nå, men det har fungert. Vi følger med på sosiale medier, og heller ikke der er det noen sure miner, forteller hun.

Les også: Venter trafikk-kaos i Norway Cup-uka

Heller ikke på Bryn stasjon har det vært problemer i morges, og der kjøres leddbussene ut hvert femte minutt for å få pendlerne på jobb til tiden.

Rakk ikke toget, men smiler uansett

Tron Kjetil Frøland, som reiser mye i jobben, er en av de 30.000 personene som rammes av stengningen. Han forteller at han fikk god informasjon i forkant og derfor planla reisen nøye.

Les også: Nå skal NSB kjempe om norske og svenske togstrekninger

MISTET TOGET: Tron Kjetil Frøland mistet toget på grunn av forsinkelsene og måtte vente en time på Oslo S, men han tar det hele med et smil. Foto: Brage Steinson Wiik-hansen.

– Jeg sørget for å ta første fly fra Haugesund i dag morges. Bussen fra Gardermoen tok 20 minutter lengre tid enn flytoget så jeg rakk ikke toget mitt fra Oslo S til Larvik, sier han.

Selv om Frøland måtte vente en time på neste tog var det ingen sure miner av den grunn.

VG mener: Et styrket NSB i en ny konkurransesituasjon

– Det virker som folk tar dette greit, og informasjonen var god på forhånd. Det blir trangt med tid, men jeg skal nok rekke jobben, sier Frøland.

Vedlikeholdsarbeidet går ut på å fornye Oslo S og for å gjøre innføringen av Follobanen enklere.

– Arbeidet vi gjør nå vil feile langt mindre - og dermed føre til mindre stopp. De nye sporene kommer også til å gjøre reisen mer behagelig for de som bruker toget. I tillegg vil det føre til mindre støy for de som bor tett opp til togskinnene, sier Rune Olsen, prosjektsjef ved Jernbaneverket, som omtaler prosjektet som omfattende.

Denne uken skal de sluttføre denne fasen av vedlikeholdsprosjektet ved å kontrollere og testkjøre.

– Kundene våre må beregne 20 minutter ekstra reisetid, sier trafikksjef ved Flytoget, Ronny Lindesteg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder