DRAPSSIKTET: 33-åringen fremstår som en notorisk kriminell. Nå er han tiltalt igjen, samtidig som han er siktet for et drap og et drapsforsøk. Foto: Nils Bjåland

Drapssiktet (33) tiltalt for familievold: – Jeg slo henne aldri i magen mens hun var gravid

OSLO TINGHUS (VG) Den drapssiktede mannen (33) nekter for å ha slått eks-samboeren i magen mens hun var gravid – men innrømmer å ha slått henne én gang i ansiktet med flat hånd under en ferietur.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tirsdag fortsatte rettssaken mot den drapssiktede 33-åringen i Oslo tinghus. Her står han blant annet tiltalt for familievold mot to tidligere samboere, grovt tyveri og heleri.

Det mest alvorlige forholdet i hans karriere er siktelsen han har mot seg for å ha drept musikeren Paul Simmons. Saken er fortsatt under etterforskning.

Her er han siktet sammen med sin kompanjong, en 35 år gammel mann fra Bergen, også han med en omfattende historikk på løgner, svindel og bedrag.

I løpet av rettssakens første dag beskrev de to eks-samboerne kortvarige og turbulente forhold med 33-åringen – preget av trusler, raseriutbrudd og vold.

– Anmeldt to eks-samboere for falsk forklaring

Begge de to fornærmede kvinnene har fått barn med tiltalte, og en av dem hevdet i retten at han ved flere anledninger slo og sparket henne i magen under svangerskapet.

33-åringen erkjenner delvis straffskyld etter tiltalen for familievold mot denne eks-samboeren.

– Jeg har aldri slått henne i magen i det hele tatt. Jeg kan bli fort sur, men det går også fort over, forklarte 33-åringen i retten.

– Men hvorfor sier de fornærmede at du har truet dem og deres familier? spurte rettens formann, Morten Bjone.

– Jeg har aldri truet dem eller noen i deres familier. Du må spørre dem om hvorfor de sier at jeg truet. Det er oppspinn. Opphauset. Og jeg har anmeldt dem for falsk forklaring, svarte 33-åringen, som innrømmet å ha slått den ene eks-samboeren med flat hånd under en ferietur til Mallorca sommeren 2013.

– Jeg mistet besinnelsen, men det er ikke riktig alle de hendelsene som hun nevner.

Tiltalen: Sparket og tok kvelertak på eks-kjæreste

33-åringen er også tiltalt for vold mot en eks-kjæreste. Ifølge tiltalen, skal han blant annet ha sparket og tatt kvelertakt på kvinnen fra Romerike i juni 2014.

33-åringen har erkjent straffskyld for dette forholdet.

– Jeg mistet besinnelsen. Vi er ikke kjærester lenger, men hun har vært en god støttespiller i forbindelse med siktelsen mot meg for drap og drapsforsøk, forklarte han i Oslo tingrett.

Begge eks-samboeren sitter igjen med flere hundre tusen kroner hver i gjeld etter å ha tatt opp lån mens de var i forhold med 33-åringen. Begge hevder de ble truet til å ta opp disse lånene.

– Vi tok opp lån til bil. Vi pratet om dette. Jeg var ikke kredittverdig, så jeg fikk ikke lån, forklarte 33-åringen.

– Men hvor fikk du penger fra? spurte rettens formann.

– Kriminell virksomhet. De gikk fort ut igjen. Jeg har levd et liv med mye kriminalitet, rus og fengsel, svarte han.

Hevder eks-samboerne deltok i forsikringssvindel

De to eks-samboerne forklarte også at de var vitne til at 33-åringen regisserte innbrudd i boligene deres og at de ble truet til å være med på forbrytelsen. Selv hevdet han at de var med på forsikringssvindelen.

– Hvordan vil du beskrive ditt eget temperament? spurte bistandsadvokat Siv Hallgren.

– Jeg har hatt problemer med sinnet, men det har ikke vært noen voldsepisoder mens jeg har sittet i fengsel. Jeg har heller ikke havnet i krangler. Frustrasjonen har gått utover forsvareren min. Han har vært mye på besøk, og jeg har også gått til psykolog, svarte 33-åringen.

Det er satt av fire dager til rettssaken. Etterforskningen av drapssaken er ventet avsluttet før sommerferien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder