REKORDBESLAG: Disse dopingmidlene ble funnet i lokaler i Øvre Eiker i desember i fjor. Foto: Politiet

REKORDBESLAG: Disse dopingmidlene ble funnet i lokaler i Øvre Eiker i desember i fjor. Foto: Politiet

Fire politiansatte knyttes til doping-sak

Dette beslaget av ulovlige dopingmidler førte politiet på
sporet av et nettverk som mistenkes for å stå bak salg av store mengder dopingmidler over hele landet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fire personer som er ansatt i politiet knyttes nå til kjøp av ulovlige dopingmidler. Det bekrefter politiet i Søndre Buskerud i en pressemelding.

Gigantbeslaget ble gjort i desember i fjor, og er et av de største enkeltbeslagene som er gjort av dopingmidler i Norge. De ulovlige midlene, som ble funnet i Øvre Eiker, har en beregnet salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner.

Flere pågrepet

Preparatene er distribuert via nettsteder hvor kjøper har bestilt preparater og gjort avtale om pris. Med beslaget som ble gjort og gjennom etterforskingen har politiet fått tilgang til kundelister som inneholder mange hundre personer.

Fikk du med deg denne?: Bekymret for at barna skal få narkotika i Halloween-kurven

Politiet har pågrepet en rekke personer i saken. Både selgere, underselgere, lagermenn og transportører. Det er gjennomført ransakinger på flere adresser, og også treningssentre hvor man mistenker at bruk av dopingmidler skjer har vært undersøkt.

– Det store enkeltbeslaget i desember har avdekket en organisert liga som har stått for omfattende distribusjon av dopingmidler via nettet. På kundelistene er det personer som i utgangspunktet ønsker å bruke preparatene for å bygge kropp. Dette er ulovlige midler som kan gi alvorlige skader. Vi syntes det er alvorlig at distribusjonene har vært så omfattende, sier lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg.

Smuglingsforsøk: Rekordbeslag i kokain-truse

Politiansatte etterforskes

Politiet mener nå de har stanset en stor del av omsetningen av ulovlige midler, og viser til at flere av de mest sentrale personene knyttet til denne kriminaliteten er siktet.

– Kundelistene har avdekket et bredt spekter av brukere. Fra unge mennesker til godt voksne, og personer fra alle samfunnslag. Det er også opprettet straffesaker knyttet til kjøp av dopingmidler på fire personer som er ansatt i politiet, de vil bli etterforsket på lik linje med de andre sakene, sier Rønneberg.

Les også: Mistenkelig kokainparykk førte til rekordbeslag

Det var TV 2-nyhetene som først omtalte rekordbeslaget. Ifølge kanalen skal minst to av de fire politiansatte ha handlet dopingmidler på en kryptert nettside som brukes av ligaen for å formidle dopingmidlene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder