FUNNET DØD: Else Brynemo (59) ble funnet død på asfalten ved Statoil-stasjonen i Kragerø. Foto: Mattis Sandblad VG

Frafaller siktelse etter Kragerø-dødsfall

35-åringen, som var siktet i forbindelse med dødsfallet til omsorgsarbeideren Else Brynemo (59), vil ikke bli straffet.

35-åringen, som er psykisk utviklingshemmet, var sammen med Brynemo da hun døde. Han ble siktet for kroppskrenkelse etter at vitner opplyste til politiet at mannen skal ha utført et slag eller håndbevegelse mot avdødes hode eller arm.

I en pressemelding opplyser politiet at 35-åringen er blitt erklært strafferettslig utilregnelig på handlingstidspunktet. Det betyr at han ikke kan straffes etter norsk lov.

– Sakkyndig har videre vurdert at siktede ikke er i stand til å kunne gjennomføre et tilrettelagt avhør. Siktede vil følgelig ikke bli avhørt i sakens anledning, og politiet har frafalt siktelsen mot mannen, sier politiadvokat Ingrid Øygarden i pressemeldingen.

Politiet undersøker fortsatt om Kragerø kommune, hvor Brynemo var ansatt, har brutt Arbeidsmiljøloven i forbindelse med hendelsen.

Les også: Fem avvik i omsorgen for utviklingshemmede

Kort tid før hun døde hadde Brynemo hatt med seg to av beboerne fra senteret der hun jobbet til Pizzeria Campino. De to var den nå siktede 35-åringen og en annen mann.

– De fikk hver sin hamburgertallerken. Like etterpå fikk han et anfall. Da pakket hun rolig sammen maten hans og gikk. Det så ut som hun hadde full kontroll, og dette har skjedd før også, sa gatekjøkkeneier Achour Babana til VG etter hendelsen.

Den andre brukeren ble sittende igjen og spise opp maten sin, mens 35-åringen og Brynemo forlot gatekjøkkenet. Noen hundre meter lenger oppe i gaten, omtrent halvveis til boligen der 35-åringen bor, ble Brynemo funnet hardt skadet kort tid senere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder