Det er særlig disse tre områdene politiet samler inn informasjon om, i håp om å komme på sporet av den eller de som tok livet av 28-åringen. Foto: KENNETH LAUVENG , VG

Slik jakter politiet på Galinas drapsmann

Politiet vet ikke hva som har skjedd med bulgarske Galina Sandeva etter 20.30-tiden onsdag kveld. Torsdag ettermiddag ble hun funnet drept i en bil.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var klokken 17.19 torsdag at politiet fikk melding om at en kvinne var funnet drept i en bil på Bispekaia like ved Operahuset i Oslo.

Hun ble funnet på en parkeringsplass av vennene som var ute å lette etter henne. Det er ikke kjent om det var en eller flere som tok livet av henne.

28-åringen er tidligere kjent for politiet fra prostitusjonsmiljøet i hovedstaden.

– Men vi har ingen opplysninger om at hun skal ha vært utsatt for vold eller trusler, sier Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Så langt har politiet en sikker observasjon av Galina i 20.30-tiden onsdag kveld. Allerede samme kveld skal vennene ha blitt urolige for henne.

28 år gamle Galina Sandeva var fra Bulgiaria. Det er ikke kjent når dette bildet er tatt. Foto: PRIVAT ,

– Vi er veldig opptatt av hvorvidt noen har sett henne eller vært sammen med henne etter 20.30, slik at vi kan gjøre «vinduet» vi etterforsker minst mulig, sier Metlid til VG.

Så henne på parkeringsplass

I løpet av fredagen har politiet sikret en rekke elektroniske spor, som samtaledata fra Galinas mobiltelefon.

I tillegg har de samlet inn videoovervåkning av flere områder i Oslo sentrum.

** Området rundt parkeringen på Stena Line-kaia, hvor Galina ifølge politiet sist ble sett i 20.30-tiden onsdag.

** Kongens gate, hvor Galina ifølge politiet pleide å oppholde seg.

** Parkeringsplassen på Bispekaia, hvor hun ble funnet drept.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalist her.

På en pressekonferanse fredag ba Metlid folk som vet noe om å melde seg, selv om det kan være en påkjenning.

– Vi håper at alle med opplysninger tar kontakt med oss, selv om det kan være ubehagelig. Dette er en alvorlig sak. Vi er opptatt av denne saken, ikke hvorfor man eventuelt har vært i området, sier Metlid.

Venninnene i sjokk

VG har vært i kontakt med tre av Galinas venninner. De kan ikke tro det som har skjedd, forteller de.

De ønsker de ikke å snakke med VG om Galinas bakgrunn, men de beskriver henne som en flott, sprudlende og snill jente.

Leder for Pro-Senteret i Oslo, Bjørg Norli, sier at de har blitt kontaktet av mange som er redde etter drapet.

– De er engstelige for sin egen sikkerhet, særlig når de vet at det går en drapsmann løs. De er særlig utsatt, fordi de setter seg inn i biler med personer de ikke kjenner og ofte drar til avsidesliggende steder. Men drap er ikke noe vi opplever ofte, sier Norli til NTB.

Ifølge Norli var det mange i prostitusjonsmiljøet som kjente henne.

– Det er mange som har reagert med sorg og sinne, i tillegg til redsel. Miljøet er ikke så stort, og flere kjente til henne, sier Norli.

Skal ha reist til Bulgaria

I høst har Galina tidvis bodd på et overnattingssted i Oslo. De ansatte der opplyser til VG at det synes hun var en vakker jente som alltid var snill. Ifølge dem sjekket hun ut av overnattingsstedet i oktober, fordi hun skulle tilbake til Bulgaria for å hente bilen sin.

I VANNET: Torsdag kveld og natt til fredag søkte brannvesenets dykkere utenfor Bispekaia i Oslo. Foto: Frode Hansen , VG

Galina ble funnet død i det politiet karakteriserer som hennes egen bil, som hun skal ha benyttet i forbindelse med prostitusjonsvirksomheten. Hun hadde en blå, bulgarskregistrert Ford Fiesta med registeringsnummer TX2890AK.

Politiet kan ikke utelukke at drapet, som de betegner som brutalt, har skjedd i en situasjon med sexkunder eller noen som har opptrådt som sexkunder.

Familien hennes hjemme i Bulgaria er varslet om drapet.

Fredag kveld hadde politet fått inn mellom 30 og 40 tips i saken.

– Vi har så langt fått inn mange tips, og det kommer stadig nye. Tipsene dreier seg om informasjon om avdøde og ulike observasjoner, sier Metlid til NTB.

De har opprettet tipstelefon, ring 22 66 96 00 eller bruk e-post: kriminalvakten.oslo@politiet.no

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder