VIL HA EN PLAN: Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen i KrF. Foto: Scanpix

KrF vil ha egen handlingsplan mot antisemittisme

KrF ber myndighetene ta trakassering og trusler mot norske jøder i skolen på alvor. Partiet krever en egen handlingsplan mot antisemittisme.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- De siste dagene har det på nytt kommet fram historier som viser at vi har store problemer med antisemittiske holdninger i den norske skolen, sier Hans Olav Syversen (KrF) i en pressemelding.

Han sier KrF allerede for ett år siden ba regjeringen lage en handlingsplan mot antisemittisme.

- Det er beklagelig at vi ikke har sett noe av et slikt initiativ fra regjeringens side, sier Syversen.

Vil ha handlingsplan

Handlingsplanen bør ifølge KrF blant annet omhandle målrettede tiltak mot mobbing av jødiske elever, sterkere vektlegging av kunnskap om antisemittisme og holocaust i lærerutdanningen og tiltak med sikte på bedret dialog mellom jøder og muslimer i Norge.

I tillegg ønsker de sterkere reaksjoner på hatkriminalitet mot jøder, inkludert det som skjer på internettsider.

- Ikke løftet en finger

Mobbing av jødiske barn var tema på den muntlige spørretimen i Stortinget i dag. Der beskyldte Fremskrittspartiet regjeringen, og særlig SV, for indirekte å bidra til mobbing av jødiske barn.

Solveig Horne påsto at Sosialistiske Venstreparti med sin «navlebeskuende kritikk og stigmatisering av Israel», er med på å fremme Israel-hat og dermed også økt antisemittisme i Norge.

- Regjeringen har ikke løftet en finger for å for å bekjempe rasehatet, hevdet hun i sitt spørsmål til barne-, likestillings- og integrasjonsminister Audun Lysbakken (SV).

Advarer mot sammenblanding

Statsråden advarte på det sterkeste mot å blande kritikk av staten Israel sammen med mobbing av jødiske barn i Norge.

- Det er et signal om at jødiske barn i Norge er ansvarlig for det staten Israel gjør. Det blir helt feil om vi ikke kan ha en åpen debatt om Israels politikk, sa Lysbakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder