TOPPER INSTA-TRONEN: Disse seks postene er best likt av VGs Instagram-følgere så langt i 2016. Foto: Skjermdump: @vgnett på Instagram

Her er årets mest populære VG-bilder på Instagram

Disse er best likt av alle bilder på VGs Instagram-konto @vgnett så langt i år.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Lite slår engasjementet i sosiale medier når håndballjentene gjør det bra i mesterskap. Bildene fra årets Europamesterskap i Helsingborg fikk VG-følgerne til å dobbeltklikke på Instagram-postene. Særlig da Norge senket Romania i semifinalen, og slo ut Nederland i finalen.

«The golden girls», skrev leserne. «Glitrende!»

FØLG VG PÅ INSTAGRAM - KLIKK HER

Nordmenn som gjør det bra i konkurranser er godt likt. Bildet av sjakkmester Magnus Carlsen med pokal og VM-seier er 4. best likt, foran MMA-utøver Emil «Valhalla» Meek på 5. plass over VGs mest engasjerende Instagram-poster i 2016.

Her er saken: MMA-Meek med knockout-sjokk: – Fikk vist verden hvor god jeg er

Likevel – bildet av deltakeren Laila Lochert (40) som vinner TV 2-programmet «Farmen» topper nesten tronen. OG: Over en million så henne vinne.

Liten fugl størst av alle

Aller øverst er en liten kjempe: Virkelighetens «Angry Bird».

Den lille kjøttmeisen som poserte med en nyfanget mus gikk Finland rundt, før VG fanget den opp. Da vi viste den til leserne kom hjerte-og latter-symbolene raskt i kommentarfeltene, både på VGs Instagram-konto, og på VG Facebook.

VANT LESERNE: En ekte angry bird vekket lesernes engasjement fra fuglebrettet til den finske naturfotografen Sami Majoinen.

VG i sosiale medier gir deg innsikt i historier, fotos, levende bilder og reportasjer du kan se og lese mer om i VGs nyhetskanaler. Her er brukernavnene:

På Facebook: VG
På Instagram: @vgnett
På Snapchat: vg.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder