1 av 8RØRT: Statsminister Erna Solberg måtte flere ganger tørke tårene under årets utgave av prisutdelingen «Norske helter», som ble sendt på TVNorge onsdag 9. desember. Foto: HELGE MIKALSEN, VG

Derfor ble Erna rørt til tårer under «Norske helter»

INNENRIKS

Statsminister Erna Solberg klarte ikke å holde tårene tilbake da årets vinnere av prisutdelingen «Norske helter» ble kåret.

Publisert: Oppdatert: 09.12.15 23:17

Showet ble sendt på TVNorge onsdag kveld, og er en hyllest til norske hverdagshelter og nordmenn som har vist medmenneskelighet eller utført enestående heltebragder.

I løpet av halvannen time skal ti prisvinnere hylles for innsatsen.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før statsministeren, som fikk tilnavnet «Jern-Erna» da hun i sin tid var kommunalminister, lot følelsene få fritt spillerom.

Les også: Programleder Carsten Skjelbreid måtte gråte fra seg før sending

– Trodde jeg skulle miste faren min

Fra plassen sin i publikum rett foran scenen fikk hun først høre Sandra Lyng Haugen tolke låten «Heroes (We could be)».

Deretter ble hun servert historien om 18 år gamle Christoffer Bø, som tidligere i år reddet sin far fra å dø i en dramatisk ulykke. Han ble tildelt prisen «Årets redningshelt» av Stian Blipp og Katarina Flatland.

– Jeg trodde jeg skulle miste faren min den dagen, men så greide jeg det, og da er det ekstra spesielt at han sitter i salen og ser meg motta prisen. Det var rørende, sier Christoffer til VG backstage, kort tid etter at han har vært på scenen.

Les om alle heltene: Dette er årets vinnere av «Norske helter»

Nei, nå knakk jeg sammen. Greide 40 min av norske helter før jeg begynte å grine. #norskehelter

– Bor utrolig mye godt i de fleste nordmenn

Backstage forklarte statsministeren tårene slik til VG:

– Det er fantastisk mye flott frivillig arbeid som gjøres, og det er mange mennesker som gjør ting på helt eget initiativ. Så ja, det felles litt tårer innimellom.

Solberg fortalte at hun ble rørt over skjebnene til prisvinnerne og motet de mobiliserer.

– Heltene her i dag viser at det bor utrolig mye godt i de fleste nordmenn, og at de kan mobilisere mye krefter. Ikke minst viser de at det er store muligheter for å gjøre en forskjell overfor andre ved rett og slett å by på deg selv.

Deler ut pris

Ved siden av å være publikum hadde statsminister Erna Solberg fått det ærefulle oppdraget med å dele ut årets pris for «Livslang innsats». Tirsdag omtalte VG prisvinneren Hans Bjørn Bakketeig (59), som har gitt nesten 10 000 mennesker et nytt og bedre liv.

– Jeg synes det er utrolig bra å få lov til å være med på å sette pris på folk som gjør en ekstra innsats og som gjør noe som virkelig betyr noe for andre, sa Solberg til VG i forkant av prisutdelingen.

I intervjuet fortalte hun også om hvem som er heltene i hennes liv.

VG+: Ernas mor ble blind over natten

Her kan du lese mer om