Bastesen saksøker NRK

Brønnøysund (NTB-Erik Veigård): Steinar Bastesen krever inntil en halv million kroner i oppreisning av NRK etter at Paul Watson i programmet «Gringos» hevdet han var blitt truet på livet av Steinar Bastesen.

  • NTB
Publisert:

«Blow your fucking head off»

Det var 3. mars at programmet «Gringos» med Petter Nome som programleder sendte et intervju som tidligere var tatt opp med Sea Shepherds leder Paul Watson. Watson hevdet at Bastesen hadde sagt: «If you come to Norway, we'll blow your fucking head off». I underteksten var det oversatt til: «Kommer du til Norge, skal vi blåse huet av deg».

Aldri snakket med Watson
Steinar Bastesen sier til NTB at han aldri har snakket med Paul Watson, og at han prøvde å forhindre at NRK formidlet Watsons påstander om dødstrusler. NRK endret ikke programmet, men opplyste etter programmets slutt at Steinar Bastesen avviste påstandene. - Det nytter ikke å formidle sterkt injurierende påstander fra en mann som Paul Watson, og så tro alt er i orden fordi man etter programmet sier at jeg har protestert, mener Bastesen. I tillegg til å kreve inntil 500.000 kroner fra NRK, har han også stevnet Petter Nome og kringkastingssjef Einar Førde for inntil 50.000 kroner hver.

Bastesens støynivå
- Ut fra støynivået Bastesen har lagt opp til i debatten, mener jeg han burde tåle så pass, men dette er vel kanskje også en del av sirkus Bastesen, sier Petter Nome i en kommentar til NTB. NRKs juridiske direktør Olav Nyhus sier til NTB at NRKs oppfatning er at Steinar Bastesen overvurderer innholdet i utspillet fra Watson. Likevel har NRK tatt kontakt med Bastesens prosessfullmektig med sikte på å løse saken utenom rettsapparatet. - Vi synes det er uforståelig at NRK valgte å sende akkurat dette innslaget, og mener at Steinar Bastesen har en helt opplagt sak her, sier Bastesens prosessfullmektig, advokat Alf Johan Knag i advokatfirmaet Danielsen & Co. til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder