FILMET: Filmmateriale fra huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er del av et teaterstykke satt opp på Black Box Teater. Foto: Frode Hansen

Frp ville stanse støtte til teater etter omstridt forestilling

Frp i Oslo foreslo å kutte støtten til Black Box Teater etter en forestilling der blant annet bilder av huset til justisminister Tor Mikkel Wara ble vist.

innenriks.vaktsjef@ntb.no

Frp fremmet forslaget under behandlingen av Oslo-budsjettet onsdag kveld, men forslaget fikk kun partiets egne stemmer, melder Dagsavisen.

Bakgrunnen for kuttforslaget er teaterstykket « Ways of Seeing » som ble fremført i slutten av november. I stykket omtales navngitte politikere og det vises filmede innslag av blant annet husene til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og stortingsrepresentant og partikollega Christian Tybring-Gjedde.

les også

Samboeren til Tor Mikkel Wara ut mot teaterforestilling: – De er inntrengere

Partiet skriver i forslaget at dette kan «virke som en oppfordring til hærverk og brudd på lovgiving om privatlivets fred».

– Jeg er skuffet over at ingen andre stemte for å stoppe støtten til Black Box. Da er det fritt fram for å oppfordre til terror mot norske politikere, sier Peter N. Myhre som sitter i finanskomiteen i Oslo.

les også

«De kaller det kunst, jeg kaller det en grov invasjon av mitt privatliv.»

6. desember ble huset og bilen til Tor Mikkel Wara tagget med ordet rasist og tegning av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen hans. Tybring-Gjedde sa da at det var nærliggende å tro at dette kunne knyttes til teaterforestillingen.

Black Box Teater får drøyt 12 millioner kroner i kommunal driftsstøtte i 2019. Teatersjef Anne Cecilie Sibue Birkeland sier at en advokat har sett stykket og konkludert med at det er innenfor ytringsfrihetens grenser.

– Det er ikke fastslått noen forbindelse mellom «Ways of Seeing» og voldshandlinger mot politikere. Vi fordømmer alle former for vold, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder