ÅSTEDET: Nødetatene jobber på stedet etter ulykken. Foto: Geir Eriksen

Familiefar omkom i frontkollisjon på E18 - tilstanden alvorlig for mor

Politiet mener sjåføren kjørte i motgående kjørefelt med vilje.

Artikkelen er over to år gammel

Det var like før klokken 05 natt til mandag at politiet rykket ut til en møteulykke mellom to biler på E18 mellom Langangen og Larvik i Vestfold.

Ifølge politiet var det en mann i 20-årene som kom seg over i feil kjørefelt, og krasjet inn i en annen bil. Etterforskningen av møteulykken har fått politiet til å skjerpe siktelsen mot han fra promillekjøring til forsettlig drap. Mannen i 20-årene kjørte inn i en personbil med en varebil.

Mor og ett barn alvorlig skadet

– Dette er ikke bare en ulykke der en bil kommer over i motgående kjørefelt. Vi har begrunnet mistanke om at han har kjørt over i motgående kjørefelt med vitende og vilje, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NTB.

21-åringen ble selv alvorlig skadd i ulykken, og politiet vil dermed pågripe ham så snart han blir utskrevet fra sykehus. Pedersen sier til NTB at mannen ikke er formelt avhørt ennå og heller ikke har fått oppnevnt advokat.

I den andre bilen var det en familie på fem: Mor, far og tre barn. Politiet bekrefter at det var faren som kjørte bilen, og at det er han som er død.

Ved 10.40-tiden mandag ble det opplyst at tilstanden for moren og det ene barnet i familien er alvorlig. De to andre barna er lettere skadet

Sendte krimteknikere

– Vi fortsetter å jobbe på stedet, hvor vi nå venter på våre egne krimteknikere, i tillegg til ulykkesgruppen til Statens Vegvesen.

Bilder fra stedet viser store materielle skader, og E18 er midlertidig stengt i sørgående retning som følge av ulykken. Hovedredningssentralen i Sør-Norge melder på Twitter at et redningshelikopter fra Rygge er bedt om å bistå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder