Fugleekspert Morten Erichsen jobber på Vinmonopolet i Arendal. Derfor havnet ugla her etter at den ble reddet ut av en pipe.
Fugleekspert Morten Erichsen jobber på Vinmonopolet i Arendal. Derfor havnet ugla her etter at den ble reddet ut av en pipe. Foto: STEINAR KANESTRØM

Sjekk denne pol-uglen!

INNENRIKS

Da uglen ble reddet fra den visse død i pipa, ble Polet første stoppested.

Publisert: Oppdatert: 28.01.18 14:58

Forvirret? Det er Agderposten som kan fortelle den fantastiske historien om kattuglen som ble funnet inne i en pipe på Hisøy.

Kattuglen hadde sittet innesperret i en trang pipe i nesten en uke før den lørdag morgen ble reddet av Viltnemnda i Arendal som var blitt kontaktet av huseieren, skriver avisen.

Deretter gikk turen sporenstreks til Vinmonopolet i Arendal.

Hvorfor? Jo, der jobber nemlig hobbyornitolog Morten Erichsen (58). Og han vet hvordan man tar seg av en pjusk, sulten og sotet ugle.

Uglen trengte definitivt noe å styrke seg på. Men det ble ikke 60 prosent eller mikrobrygget øl.

– Den var dehydrert, forkommen, slitt i fjærene, sotet og svært forkommen på grunn av sult. Den hadde ikke hatt føde på mange dager, sier Erichsen til VG.

Han forteller at han ble kontaktet av Viltnemnda fordi de trengte bistand.

– Jeg var på arbeid og ba dem levere den der, sier han.

Det var stille på Polet lørdag morgen og da Erichsen viste uglen til tre kolleger, ble det også en liten fotosession mellom flaskeforet.

Etterpå ble uglen satt i en eske for så å bli med Erichsen hjem etter jobb.

Tvangsmatet

Og på låven hos Erichsen i Tvedestrand er den nå for å komme til hektene.

– På hjemveien etter arbeid kjøpte jeg kyllingfilet og tvangsforet den med det og litt vann slik at den fikk renset strupen, sier Erichsen og legger til at både måker, ugler, falker og ørner har overnattet i denne låven tidligere før de er sluppet fri i naturen igjen.

Erichsen er kjent som en fugleentusiast og en «dyrenes doktor».

– Nå sitter den i ro og fred og er stappmett, forteller 58-åringen.

Og søndag får den alle kattuglers livrett, nemlig mus.

– Jeg har et reservoir i en fryseboks i tilfelle slike anledninger byr seg; døde fugler, mus og slanger i hopetall, sier Erichsen.

Fire mus er allerede tatt opp til tining, så søndagsmiddagen er reddet.

Her kan du lese mer om