WOW! SJEKK DEN! Martin Klavins på syv år fikk denne havålen på 13,5 kilo på stangen i helgen. Foto: Julian Haugland

Syvåring dro opp havål på 13,5 kilo!

Syv år gamle Martin Klavins fikk skikkelig fangst da han var på fisketur etter havål i Øygarden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Syvåringen fikk ikke bare en, men to havåler da han var ute med faren Artur og fiskepartneren Julian Haugland. Der den minste veide «bare» fem kilo, veide den store hele 13,5 kilo. Det skriver Hooked.no.

– Det var knallgøy, men veldig tungt. Havålen var stor og slimete, og så var den veldig tøff, sier Martin til fiskenettstedet.

– Det var veldig tungt, men også utrolig gøy. Det var ikke enkelt å få den opp, forteller faren Artur til VG.

Men ikke tro at dette bare var flaks for Martin. Han landet sin art nummer 50 på stang i Norge i en alder av bare fem år, og har nå tatt 87 forskjellige arter på stang i Norge!

Fikk en på 20,7 kilo, men ikke ny rekord

Men trioen ga seg ikke med det. Litt senere på kvelden, etter at Martin hadde lagt seg for å sove i teltet, var det Artur sin tur til å få storfangst.

Han dro opp en (se bilde) på 20,7 kilo. Totalt fikk Artur og Julian åtte havåler, men 20,7 kilo var ikke den tyngste Artur Klavins har fått på kroken: I oktober 2017 dro han nemlig opp en havål på ekstreme 25,65 kilo.

– Ja, det var ikke ny rekord denne gang. Men jeg skal jobbe med saken videre, plutselig får jeg en på 30 kilo, fortsetter faren, som sier at dette er en ukentlig greie han og sønnen pleier å gjøre:

REKORD: Her er Artur Klavins med havålen på 25,65 kilo fra oktober 2017. Foto: Julian Haugland

– Det er jo alltid gøy med stor fisk, det er derfor vi kommer hit så ofte. Det er noe eget å bare sitte på svaberget, grille pølser og se på solnedgangen ved teltet. Det er helheten som gjør at man alltid vil komme tilbake, igjen og igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder