ULØST: Tina Jørgensen ble funnet drept i 2000. Drapet på 20-åringen er fremdeles uløst. Foto: Politiet

Har startet ny etterforskning av Tina-saken

Politiet starter ny etterforskning av drapet på Tina Jørgensen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er Cold case-enheten til Kripos som anbefaler at politiet iverksetter videre etterforskning, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Gåtene politiet må løse: Hva skjedde med Tina (20)?

Tina Jørgensen ble funnet drept i 2000. Drapet på 20-åringen er fremdeles uløst.

NY GJENNOMGANG: Politiet og Kripos meddelte i april at de på ny vil forsøke å løse drapet på Tina Jørgensen. Her ser med politimester i Sør-Vest politidistrikt Hans Vik, Cold case-sjef Espen Erdal og politioverbetjent Ingrid Tveit i Cold case-gruppen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nye etterforskere

Bakgrunnen for at etterforskningen av det snart 18 år gamle drapet gjenopptas er en rapport Cold case-enheten leverte tidligere i år. I forkant av rapporten hadde de hatt en gjennomgang av Tina-saken. Det var første gang saken hadde fått en ny gjennomgang siden henleggelsen i 2003.

les også

Cold Case skal løse uoppklarte drapsgåter – etter over to år er ingen dømt

I rapporten anbefaler Kripos at Sør-Vest politidistrikt iverksetter videre etterforskning i et begrenset omfang.

Tina ble drept i 2000: Kripos mener det er mulig å løse saken

– Politimester Hans Vik har vært tydelig på at det er viktig at saken ses på med nye øyne. Det er derfor satt sammen en gruppe som består av etterforskere som ikke tidligere har vært involvert i saken, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: De uløste drapene

Gruppen skal ha base i Sandnes og har så vidt startet arbeidet.

Nye og gamle tips

Ansvarlig jurist på saken, Unni Byberg Malmin, var før sommeren sammen med representanter fra den nyopprettede etterforskningsgruppen i møte med Kripos for å få overlevert saken.

BLE FUNNET HER: En måneds tid etter at Tina Jørgensen forsvant ble hun funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Her fikk vi en gjennomgang både av saken og rapporten som er utarbeidet av Kripos. I forhold til etterforskningen som er anbefalt dreier det seg i hovedsak om taktisk etterforskning og oppfølging av både gamle og nye tips, forklarer juristen.

Drapet på Tina Jørgensen: Åtte menn pekte seg ut for politiet

Den nye etterforskningsgruppen vil bestå av 7–8 etterforskere med ulik bakgrunn og kompetanse, i tillegg til ansvarlig jurist. Det tas høyde for at hele eller deler av prosjektet vil pågå frem til sommeren 2019.

– Kripos stiller seg også til disposisjon dersom vi har behov for bistand i forbindelse med saken, opplyser Byberg Malmin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder