Tenåringer fikk strøm i seg i tunnel: En død og to alvorlig skadet

Én person mistet livet etter å ha fått strøm i seg i en togtunnel i Oslo. To andre personer er livstruende skadet.

– De pårørende er varslet. Tilstanden er uendret for de to skadede. Vi fortsetter den videre etterforskningen, sier vaktleder Mona Nordby i krimvakten til VG tidlig mandag morgen.

Ifølge politiet tok de tre tenåringene seg inn i en tunnel ved jernbanelinjen på Filipstad, der de har kommet i kontakt med en strømførende kilde.

– Meldingen kom klokken 16.37 av et vitne som hørte noen rope om hjelp ved innløpet i togtunnelen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til VG. Ifølge NRK er de involverte tidlig i tenårene.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

VGs fotograf på stedet forteller at fire-fem krimteknikere fortsatt jobbet på stedet rett før klokken 20. Etterforskerne fotograferte rett innenfor tunnelåpningen, og det var dratt en sperring fra politiet rett ved.

Kriminalteknikerne gjorde på dette tidspunktet undersøkelser på venstre side av tunnelåpningen. Det så ut til at de pakket ting i poser som ble puttet ned i pappesker. På stedet befant det seg også personell tilknyttet jernbanen.

Fortalte om tredje person

De tre personene skal ha tatt seg inn i tunnelen ved sidesporet til hovedlinjen, som blir brukt til å snu tog, ifølge politiet.

– Vi fikk to personer raskt ut av tunnelen, som ble fraktet til Ullevål sykehus. En tredje person ble hentet ut av nødetatene, sier Pedersen.

Til NTB sier politiet at de to skadede som ble funnet først var mulige å snakke med og det var de som fortalte politiet at det også var en tredje person i tunnelen.

TOGTUNNEL: De tre unge personene skal ha tatt seg inn ved sidesporet til hovedlinjen, som blir brukt til å snu tog, ifølge politiet. Foto: Geir Rognlien Elgvin / NTB scanpix

Unge mennesker

Politiet forteller at det er snakk om unge mennesker, og at de er eksponert for strøm.

– Vi vet ikke hvorfor disse menneskene var inne i tunnelen i utgangspunktet, for vi har hatt fokus på livreddende tiltak. Men dette var ikke ansatte på stedet, så det er snakk om tilfeldige folk som har tatt seg inn i tunnelen, sier han.

Bane Nor: Sikret med gjerder og skilt

Pressevakt Harry Korslund i Bane Nor opplyser til NTB at det aktuelle området er høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

– Kommer du i nærkontakt med det, er det risiko for liv og helse. Vi har hatt situasjoner på Filipstad og andre steder tidligere som ligner på denne. Vår klare oppfordring er at man ikke beveger seg inn på områder som ikke er beregnet på vanlig ferdsel, sier Korslund.

Han opplyser videre til VG at området på Filipstad er behørig gjerdet inn og sikret mot ordinær ferdsel.

– Dersom noen vil forsere gjerdet er det absolutt mulig. Men våre anlegg som ikke er beregnet på ordinær ferdsel er sperret i form av fysiske sperringer eller merking. Vi oppfordrer generelt alle til å respektere fysiske hindringer og merking. Ta det på alvor, det er fare for liv og helse, sier han.

I tillegg er alle Bane Nors høyspenningsanlegg merket med skilt som det står «høyspenning livsfare» på.

– Dersom noen for eksempel vil klatre i en mast, så skal det stå på masten, sier Korslund videre.

Bane Nor viser også bort folk som ikke skal oppholde seg på slike områder dersom ansatte oppdager det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder