Frigir film fra forsvinningsdagen: Frykter ektemannen ble holdt under oppsikt

LILLESTRØM (VG) Politiet ønsker å komme i kontakt med flere personer som befant seg utenfor arbeidsplassen til Anne-Elisabeth Falkevik Hagens ektemann samme dag som hun forsvant.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet friga torsdag to overvåkingsvideoer som er tatt utenfor næringsbygget Futurum der Tom Hagen har kontor.

Den første viser en person som går utenfor bygget klokken 07.36 den 31. oktober 2018. Overvåkningsbildene viser en person som går på utsiden av kontorbygget mot venstre til høyre. Personen snur seg for så å gå tilbake.

Bakgrunn: Anne-Elisabeth (68) borte i ti uker – politiet frykter kidnapping etter løsepengekrav

En video 24 minutter senere viser at en person som kommer gående, for så å bli passert av en syklist.

SJEKKER OMRÅDE: Politiet står torsdag i begge ender av veien som går forbi næringsbygget Futurum og kontrollerer hvem som beveger seg inn og ut av området. Foto: GORAN BOHLIN

Frykter kontraspaning

Politiet ønsker å komme i kontakt med disse tre personene, som har fått status som vitner.

– Det er først og fremst for å få identifisert hvem de er og for å finne ut om de har informasjon, sier politiinspektør Tommy Brøske i Felles enhet for etterretning til VG.

– Er dette personer dere frykter holder kontroll med Tom Hagens arbeidsplass slik at man da kan gjennomføre en aksjon i boligen? Mistenker dere at disse personene driver kontraspaning?

– Vi kan ikke utelukke det. I og med at dette er utenfor Tom Hagens arbeidsplass så er det en teori, men vi har ikke noen holdepunkter for å si at det er det.

– Dersom det viser seg at dette er en bortføring der familien Hagen er valgt ut med bakgrunn i hans formue mener vi er høyst relevant å kunne anta at familien, eiendommen og arbeidsplassen har blitt overvåket i tiden forut. Også når det gjelder gjennomføring av en bortføring så skal det noe planlegging til, det skal tas noen valg. Man ønsker gjerne ikke å gjennomføre en slik handling hvis huset er fullt av folk, sier Brøske.

Politiet oppfordrer alle som kan ha observert noe rundt Futurum-bygget om å ta kontakt, og ber om at folk lar det være opp til politiet å vurdere hva som er relevant.

VG har vært i kontakt med en bedrift i nærområdet til Futurum som kan bekrefte at politiet var innom dem et par uker før jul for å undersøke om de hadde overvåkningskameraer og i så fall materiale som kunne leveres ut.

Den aktuelle bedriften har ikke overvåkningskameraer.

Fått inn over 100 tips

Det er i Futurum-bygget på Rasta at milliardæren Tom Hagen (68) har sin arbeidsplass. Derfra er det 3,5 kilometer til ekteparets bolig i Sloraveien på Fjellhamar. Det er fra ekteparets hjem Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant - og politiet frykter de står overfor en kidnapping ettersom det er fremsatt trusler og løsepengekrav.

Har du tips i saken? Ta kontakt med VGs journalister på e-post her eller på kryptert melding via Signal eller WhatsApp til +4790697744.

Politiet opplyser at saken fortsatt etterforskes som grov frihetsberøvelse og at det fortsatt ikke er noen mistenkte i saken.

Brøske bekrefter også at politiet ble varslet samme dag som Falkevik-Hagen forsvant, slik VG tidligere har skrevet.

– Vi kan videre bekrefte at det i Sloraveien ble funnet et skriftlig dokument hvor kravet og truslene fremgår, sier Brøske.

Få med deg fortløpende oppdateringer om Lørenskog-forsvinningen i VGs direktestudio her.

Politiet har siden informasjon om saken ble offentliggjort onsdag formiddag mottatt over 100 tips i saken.

–Vi håper fortsatt å få flere opplysninger inn i saken og oppfordrer på nytt om at de som skulle vite noe tar kontakt med politiet. Vi har forståelse for at det kan være vanskelig å vite om tipsene er av interesse og vår henstilling er at dere tar kontakt og lar politiet avgjøre relevansen, sier Brøske.

– Vi minner igjen om at 31. oktober er halloween, noe som kan være til hjelp for å huske datoen, legger politiinspektøren til.

Saken oppdateres

UNDERSØKELSER: Torsdag morgen søkte politiet med hunder i området utenfor boligen til ekteparet Hagen på Fjellhamar. Foto: GØRAN BOHLIN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder