ÅPNER LISENSJAKT: Tirsdag ble det besluttet å åpne lisensjakten på tre ulverevir i ulvesonen, samt tolv dyr utenfor, til vinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rovviltnemndene åpner for lisensjakt på flere ulver

Flertallet i rovviltnemndene åpnet tirsdag for å ta ut tre ulverevirer i ulvesonen på Østlandet, i tillegg til tolv dyr utenfor.

Det skriver Østlendingen.

Ifølge avisen besluttet flertallet i rovviltnemndene i region 4 og 5 at lisensjakten på ulverevirene i Slettås, Hobøl og Mangen, som alle er innenfor ulvesonen, åpnes til vinteren.

I tillegg åpnes det for jakt på tolv dyr utenfor ulvesonen.

Vedtaket ble fattet med 7 av 10 stemmer.

Les også: – Ser ut som ulven har lekt seg gjennom en hel saueflokk

Ifølge Nationen begrunner rovviltnemndene sitt vedtak med at bestandsmålet for ulv i vinter er oppfylt med stor margin.

Det er ventet at vedtaket vil bli klaget inn for Klima- og miljødepartementet.

Ulv har tatt mye sau i Hedmark

Rundt 80 sauer og lam er funnet skadd eller drept av ulv i Hedmark.

Fellingsleder Jo Esten Trøan i Tolga sier til NRK at de avlivet tre sauer tirsdag morgen. Til sammen 41 sauer er drept på et lite område i kommunen. Tidligere i år er det blitt gitt fellingstillatelse på ulv i Nord-Østerdalen.

Onsdag 13. juni ga Fylkesmannen i Oppland tillatelse til å felle en ulv som ble sett i Øyer, rundt 18 mil sør for Tolga. Nationen skrev at ulven trolig er den samme som drepte fem lam i nabokommunen Gausdal i Gudbrandsdalen i mai. Denne fellingstillatelsen gikk ut mandag 18. juni.

Les også: Sandra Borch raser mot «Disneyfisering av rovdyr»

Tidligere denne måneden ble det kjent at det ikke blir noen lisensjakt på ulv i Sverige til vinteren. Naturvårdsverket vil ikke tillate jakt fordi det er for få ulver i Sverige.

– Når målsettingen i Sverige er å øke bestanden, kan dette føre til flere streifulver på norsk side, sier Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder