RYGGET INN: Politiet betegner hendelsen som grovt innbrudd. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Sjokkbrekk i gullsmedbutikk i Levanger: Mann skutt av politiet

En mann ble fredag morgen skutt i beinet av politiet i Trøndelag etter at han knivstakk to personer i Skogn i Levanger. Det er fortsatt usikkert om episoden har en sammenheng med gullsmedranet tidligere samme natt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Natt til fredag ble en gullsmed i Levanger utsatt for et sjokkbrekk. I forbindelse med etterforskningen rykket politiet ut til en privat adresse i Skogn sentrum, der det oppsto en trusselsituasjon i 06-tiden.

– Mens vi er der blir to personer angrepet og stukket med en kniv. Politiet trekker derfor våpen og skyter gjerningspersonen i beinet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til VG.

Etterlyste stjålet bil

I 18-tiden melder politiet om at en sort Audi A6 ble stjålet fra Levanger, og at bilen sees i sammenheng med tyveriet. Fire timer senere opplyser de imidlertid at bilen er funnet, øst for Levanger.

– Vi vet det ikke helt sikkert ennå, men vi antar at dette biltyveriet kan ha en sammenheng med gullsmedranet. Derfor har vi nå beslaglagt bilen for å etterforske videre, sier operasjonsleder Randi Fagerholt til VG.

Politiet vet foreløpig ikke hvem som stjal bilen. De forteller til Trønder-Avisa at bileieren trolig har latt nøklene stå igjen i bilen.

ETTERFORSKNING: Politiet sikrer spor. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

En alvorlig skadd

Ifølge Adresseavisen skal alle de tre mennene som var involvert i trusselsituasjonen i Skogn være i 20-årene. Det er fremdeles uklart hvilken forbindelse de eventuelt har til sjokkbrekket.

En av de to som ble knivstukket, har fått alvorlige skader, og er sendt videre til St. Olavs hospital, ifølge avisen.

Lensmann Knut Olav Røstad i Verdal opplyser til VG at det ikke skal være snakk om livstruende skader.

Den andre som ble knivstukket skal være lettere skadet, og er innlagt til observasjon ved sykehuset i Levanger. Mannen som ble skutt i beinet av politiet har moderate skader, og blir operert ved samme sykehus.

Spesialenheten i politiet ser nå på omstendighetene rundt avfyringen av skuddet.

UTRYKNING: Tre menn ble kjørt til sykehus med skudd- og stikkskader. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Grovt tyveri

Det var klokken 02.23 at politiet ble varslet om at en annen bil hadde rygget inn i en glassrute på Gullsmed Stein O. Pettersens butikk i rådhuset i Levanger.

Da politiet kom til stedet, var bilen forlatt, men sto fortsatt med motoren gående og med lasteplanet delvis inne i butikken.

De første undersøkelsene inne i butikken tydet på at varer var tatt fra butikken.

– På folkemunne kalles det vel et sjokkbrekk. Det er et grovt tyveri, men vi vet foreløpig ikke så mye mer om hva og for hvor mye, sa operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Arnt-Harald Aasland til VG i 04-tiden.

KJØRENDE INNBRUDD: Bilen har rygget inn i gullsmedforretningen. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Ingen er pågrepet for ranet

I en pressemelding fredag formiddag melder politiet i Trøndelag at de har undersøkt flere adresser og gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, og dette arbeidet fortsetter utover dagen, i tillegg med taktisk etterforskning.

Bilen som ble brukt til å rygge inn i gullsmedbutikken ble trolig stjålet fra en privatadresse i Levanger tidligere på natten.

– Eieren opplyser at han så bilen sin sist parkert med nøklene i i en carport ved bopel sør for Levanger torsdag kveld, sier Aasland.

Ved 18-tiden fredag kveld opplyser lensmannen i Verdal at politiet fortsatt ikke har pågrepet noen i forbindelse med ranet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder