TILFREDSSTILLENDE KOMMUNIKASJON: Justisminister Tor Mikkel Wara vil ikke stille seg bak sine forgjengeres kritikk mot Oslopolitiet. Selv mener han at hans egen kommunikasjonen med politiet har vært tilfredsstillende. Foto: Janne Møller-Hansen

Wara vil ikke støtte Listhaugs utspill mot Oslopolitiet

Listhaug gikk hardt ut mot politiet etter VGs gjengavsløring og mente de hadde dysset ned problemene. Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) svarer ikke på om han er enig i uttalelsen.

  • Oda Leraan Skjetne
  • Henrik Giæver

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg opplever det som at deler av politiet har dysset ned en del av disse problemene og insistert på at de har kontroll. Det er mulig det var helt riktig da jeg ble fortalt det, men i så fall har det vært en voldsom eskalering i saken de siste månedene, skrev tidligere justisminister Sylvi Listhaug i en e-post til VG tidligere denne måneden.

les også

Tidligere barneraner Nahom Daniel: Gjengkulturen er blitt ondere

Pluss content

Hun siktet til VGs avsløring om «Young Bloods», gjengen som herjer på Holmlia. Listhaugs forgjenger, tidligere justisminister Per Willy Amundsen (Frp), var enig i beskrivelsen til Listhaug.

– Deler av politiet har hatt berøringsangst for problematikken, fordi dette har blitt koblet mot innvandring, sa han.

KRITISK: Tidligere justisminister Sylvi Listhaug mener politiet har dysset ned en del av problemene i hovedstaden. Foto: Trond Solberg

– Tilfredsstillende dialog

VG stilte etter Listhaugs uttalelser også spørsmål om nåværende justisminister Tor Mikkel Wara var enig med de to tidligere statsrådene. Men det var ingen støtte å spore i svaret.

- Er du enig med de to tidligere Frp-statsrådene Sylvi Listhaug og Per Willy Amundsen i at "deler av politiet har dysset ned en del av disse problemene og insistert på at de har kontroll"?

- Jeg kjenner ikke til hvilken kommunikasjon Oslo-politiet har hatt med tidligere statsråder, var svaret fra justisminister Tor Mikkel Wara.

les også

Frp-leder: Vil ha oppholdsforbud og besøksforbud for gjengkriminelle

I et skriftlig spørsmål til justisministeren stiller stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) omtrent det samme spørsmålet.

«Deler justisminister Wara tidligere justisminister Listhaug og Amundsens beskrivelse av Oslo-politiet?» skrev Raja til Wara.

Svaret han fikk var: «Spørsmål rundt uttalelser fra mine forgjengere bør stilles til mine forgjengere. Selv opplever jeg dialog og informasjonen fra Oslo-politiet så langt, som tilfredsstillende.»

les også

Ungdom fra Holmlia og Groruddalen er lei av at områdene svartmales

Stortingsrepresentant for Venstre, Abid Q. Raja, synes justisministeren svarer for vagt på spørsmål om han stiller seg bak kritikken mot politiet. Foto: Helge Mikalsen

Mener det er for vagt

Raja er ikke videre imponert over svaret han fikk fra justisministeren.

– Jeg ser at han svarer at spørsmålet bør rettes til forgjengerne hans, men spørsmålet mitt var ikke hva de mener, spørsmålet mitt er hva han mener, sier han til VG

– Politiet har blitt kritisert av tidligere justisministere, da fortjener de å få vite om nåværende justisministere stiller seg bak kritikken, eller om han støtter politiet.

Videre forteller Raja at han ikke har tenkt å gi seg før han får et tilfredsstillende svar.

– Det er rett og slett for svakt. Han kommer til å få et nytt spørsmål, og ny anledning til å svare. Jeg akter ikke å gi meg.

Les også

Mer om

  1. Tor Mikkel Wara
  2. Sylvi Listhaug
  3. Oslo

Flere artikler

  1. Anders Anundsen er ikke enig i Sylvi Listhaugs politikritikk

  2. Sylvi Listhaug hardt ut mot politiet etter gjeng-avsløringen: – Deler av politiet har dysset ned problemene

  3. Politiet om Listhaugs utspill etter gjeng-avsløringene: – Vi har ikke «svenske tilstander» i Oslo

  4. Fire justisministre fra Frp har måttet gå: – Det er en belastning for Frp

  5. Tor Mikkel Wara går av

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder