SKYTING: Flere skudd ble avfyrt mot Calles mat og vinhus i Hausmanns gate i Oslo i desember 2016. Ingen personer ble skadd. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Gjengkriminell varetektsfengslet

En 33 år gammel norskpakistaner er varetektsfengslet i fire uker, siktet for flere tilfeller av grove trusler og vold. Mannen ble pågrepet torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Han er siktet for gjentatte tilfeller av grove trusler, også med skytevåpen. I tillegg til vold og påvirkning av vitner. Disse forholdene er av en sånn alvorlighet og hyppighet at politiet mener det er gjentagelsesfare, sier politiadvokat Mette Persen til NRK.

Han er blant annet siktet for grov vold og kroppskrenkelser, for å ha fremsatt grove trusler som ledd i kriminelle gjengaktiviteter og båret våpen på offentlig sted.

33-åringen nekter straffskyld og han har blant annet forklart at han bare «skal ha vært på feil sted til feil tid».

– Min klient erkjenner ingen form for straffskyld, sier forsvareren, advokat Trygve Staff.

les også

Erna Solberg om bråk i Oslo-bydel: Det hardner til

33-åringen er tidligere straffedømt for grove ran, våpenlovbrudd og narkotikakriminalitet. 33-åringen knyttes blant annet til en skyteepisode mot Calles mat og vinhus og en annen skyteepisode «Da Vinci» i Oslo sentrum i 2015, der retten kom til at han handlet i nødverge.

– Han nekter straffskyld for skytingen mot Calles vinhus og er veldig klar på at han ikke har noe med den saken å gjøre. Han blir anklaget for mye, men det meste blir henlagt, sier 33-åringens forsvarer, Trygve Staff til VG.

Ingen ferske forhold

Mannen fortid fra den beryktede Oslo-gjengen Young Guns. Dagbladet omtalte for en måneds tid siden et bilde, hvor mannen poserer sammen med blant andre en av de internasjonale toppene i MC-klubben Satudarah.

Siktelsene omhandler tilfeller som strekker seg fra seks uker siden og flere år tilbake i tid.

– Hvorfor tror du politiet gikk til pågripelse av klienten din først nå?

– Det er vel helt tydelig at noen i politiet ønsker å få ham vekk fra gaten. Det har vel sammenheng med at politiet har sluppet et bilde og knyttet dette til en påstått etablering av en MC-klubb og derfor trenger å skape et fiendebilde, sier Staff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder