15-åring kan ha dødd av smittsom halsinfeksjon - ber foreldre være på vakt

En 15 år gammel gutt døde natt til tirsdag, trolig etter å ha blitt angrepet av meningokokk-bakterier i halsen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Gutten gikk i 9.klasse på en skole i Bærum. På kommunens nettsider bekrefter smitteoverlege Bjørg Dysthe at dødsfallet sannsynligvis skyldes meningokokk-bakterier.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

les også

Livsfarlige epidemier spres med full kraft

Nå ber kommunen foreldre være på vakt.

– Selv om det oftest bare er ett enkelt tilfelle av sykdommen så kan flere være smittet. Derfor har vi gått ut med informasjon til skolene i nærheten om at de skal være ekstra påpasselige om barna er syke. Det er sjeldent at det dør mennesker som følge av dette, men det skjer, sier smitteoverlege i Bærum Kommune Bjørg Dysthe til VG.

– Når vi får klarhet i hvilken type meningokokkbakterie dette er, vil vi vite hvilken vaksine som kan tilbys dem som har gått i samme klasse eller på annen måte hatt tett kontakt.

Meningokokk-bakterier finnes som normalflora i halsen på ellers friske personer, men kan i noen tilfeller føre til svært alvorlig sykdom og i verste fall død, opplyser Bærum kommunes smittevernkontor.

Kommunen understreker at foreldre som observerer symptomer hos barn og ungdom må kontakte fastlege eller legevakt.

Meningokokk-sykdom begynner gjerne med influensalignende symptomer som hodepine, kvalme, oppkast og feber med frysninger. Allmennstilstanden er sterkt redusert, og det kan oppstå små hudblødninger som ikke kan trykkes bort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder