POLITIET HOS WARA: Sist mandag ble det funnet brennbar væske under bilen til statsråden, ifølge Dagbladet. Dette er tredje gang på kort tid politiet har måtte rykke ut til justisministerens bolig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skal ha funnet spor av brennbar væske i flasker under Waras bil

Politiet har funnet spor etter brennbar væske i flasker som var festet under bilen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge Dagbladet. PST vil ikke bekrefte noe ennå, men ser alvorlig på hendelsen.

– Hærverket og truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie er helt uakseptable. Denne typen handlinger er en trussel mot vårt åpne og demokratiske samfunn. Politikere skal kunne påta seg verv for fellesskapet uten frykt, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB i en kommentar til nyheten om funn av brennbar væske under bilen til Wara.

Det var sist mandag at et tøystykke med flasker ble funnet, bundet fast med knute i en krok, under støtfangeren på bilen.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen sa den gang til VG at det ikke var noen grunn til å tro at det var noe farlig i flaskene.

Nå melder derimot kilder til Dagbladet at det var spor av brennbar væske i flaskene.

les også

Politiets bombegruppe: Tøystykke på Waras bil ufarlig

Tøystykket med flaskene var festet til hengerfestet, men har trolig blitt pakket opp under eksosanlegget, slik at det ikke ble oppdaget. Politiet tror bilen sto et annet sted enn utenfor Waras hjem i Oslo da flaskene ble festet til den.

Seniorrådgiver i PST, Anett Aamodt, sier de ikke kan kommentere detaljer underveis i etterforskningen.

– Men det er klart vi ser alvorlig på det som har skjedd, sier hun til VG.

Aamodt mener også det er naturlig at de setter dette i sammenheng med tidligere hendelser rundt Waras bolig.

les også

PST: – Trusler mot politikere er et demokratisk problem

Hendelsen sist mandag var den tredje på rundt to måneder. I begynnelsen av desember fant justisministeren bilen og boligen tagget med hakekors og ordet «rasist», og det ble gjort funn som ga mistanke om at noen hadde forsøkt å tenne på bilen til familien Wara. Den 17. januar var det branntilløp i søppelkassa utenfor huset.

les også

Solberg om brannen utenfor boligen til Wara: – Helt uakseptabelt

– Jeg konstaterer at vi er kommet til et punkt der det er blitt veldig ubehagelig. Jeg vil ikke spekulere i årsaker her. Det er opp til politiet å pågripe gjerningsmennene, sa statsråden til NTB etter den første hendelsen i desember i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder