MISTET LIVET: De to brødrene mistet livet i ulykken i Meråker i Trøndelag onsdag. Familien har sendt ut bildet. Foto: PRIVAT

Småflyulykken i Meråker: Brødrene Espen Andreas Holdnes Hoff (54) og Stig Harald Hoff (59) mistet livet

Det var brødreparet Espen Andreas Holdnes Hoff (54) og Stig Harald Hoff (59) som mistet livet i småfly-ulykken onsdag.

Det melder politiet i en pressemelding.

Bakgrunn: To omkom i småflystyrt i Trøndelag

Flyvraket er nå fraktet til Kjeller, hvor Havarikommisjonen vil gjøre nærmere undersøkelser, opplyser politiet.

Vraket etter flyet ble torsdag ettermiddag fraktet ut fra ulykkesstedet med helikopter, og de to omkomne ble fraktet til St. Olavs hospital, hvor de vil bli obdusert fredag morgen.

les også

To omkom i småflystyrt i Trøndelag

Tor André Weiseth er leder i Værnes flyklubb, som de omkomne var tilknyttet. Han medgir at det er en trist dag.

– Det er veldig trist. Våre tanker går nå til de pårørende, familie og venner. Vi vil forsøke å ta vare på medlemmene våre i dagene som kommer. I går holdt vi åpent hus i klubblokalene på Værnes. Det tror jeg mange satte pris på, forteller Weiseth til VG.

Han opplyser videre at flyet ikke var i klubbens, men i privat eie. Den ene av de omkomne brødrene, Espen Andreas Holdnes Hoff, var ansatt i Widerøe.

– De fleste av oss har dette kun som en hobby, men han var i tillegg profesjonell flyver og var svært erfaren, sier Tor André Weiseth.

Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, bekrefter overfor VG at de i går mistet en god kollega og venn.

– Dette er en veldig vond dag for oss i Widerøe. Han var kaptein med base i Bodø, og våre tanker i dag går først og fremst til familien. Samtidig har vi i dag vært opptatt av å ta vare på hverandre, alle vi som har mistet en god kollega, en god venn og alle som jobbet nært med han. Det er også lagt ut en kondolanseprotokoll på basen i Bodø etter denne tragiske ulykken, sier Catharina Solli til VG.

Det var klokken 15.42 onsdag at politiet ble varslet om at flyet hadde utløst nødsignal. Vraket ble deretter funnet i ulendt terrent klokken 17.42 onsdag.

Tilstanden til de to som var om bord var lenge ukjent, men det ble bekreftet at de hadde omkommet like før klokken 19.00.

Flyet skulle etter planen til Meråker flyplass, som ligger rundt 50 kilometer fra Trondheim lufthavn Værnes.

– Vi vet ennå ikke hva som er årsaken til ulykken, det skal havarikommisjonen undersøke, sa Kjetil Hagen redningsleder ved redningsentralen Sør-Norge til VG onsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder