Lenas foreldre takker for massiv omsorg

- Gjerningsmannen kan ikke gjøre oss mer vondt. Han har tatt vårt eneste barn. Han kan ikke ta fra oss mer, sier Klara Sløgedal, moren til den drepte Lena Sløgedal Paulsen i et intervju med Fædrelandsvennen.

  • NTB

Artikkelen er over 20 år gammel

- Det tilstreber jeg. Men sinne er like farlig. Den følelsen kjennes sterkere enn bitterhet. Men verken sinne eller bitterhet skal knekke oss. Det må ikke skje. Den eller de som har gjort dette mot jentene, har gjort nok djevelskap, sier Arne Bernt Paulsen.

Lenas far legger vekt på at han har sett mye godt hos mange.

- Det bor ufattelig mye godt i folk. Alle vi møter spør om det er noe de kan gjøre. Slik sett føler Klara seg privilegert, når tragedien først har rammet.

- Mange mister barn i all stillhet og opplever krisen uten at naboen vet det. Vår sak har vakt enorm oppmerksomhet. Kan hende er vår sorg kommet noe sent i gang som følge av den voldsomme oppmerksomheten, undrer Klara.

Foreldrene er ikke voldsomt opptatt av den eller de som drepte småjentene i Baneheia.

- Her tror jeg andre tenker vel så mye på at en gjerningsmann eller to fortsatt er løs. Akkurat den biten ligger vel bak den sterke interessen mediene fortsatt har for saken, antar faren.

Det mørkeste mørke

- Du må gjerne skrive at pressen har behandlet oss godt. Jeg fulgte med i dekningen de første dagene for at viktige ting ikke skulle gå oss hus forbi, sier Klara.

- Det gikk tre uker før jeg orket å lese avisen, høre radio eller se på TV, sier Arne Bernt.

- De første dagene var et helvete. Jeg har hatt dager som har vært mørkere enn det mørkeste mørke. Nå går det bedre. Men tankene er fortsatt ganske turbulente. Derfor hjelper det om folk også kan snakke til meg om andre ting. EM i fotball kan være et utmerket tema, foreslår Arne Bernt Paulsen.

200 telefoner

De første to ukene etter den fatale badeturen mottok Klara 200 telefoner. Fra hele landet har det strømmet på med hilsener og blomster, og kort med varme ord.

- Takk, alle sammen. Det gjør enormt inntrykk å få så mye støtte, sier foreldrene. De føler at uendelig mange har hjulpet til med å bære den tunge sorgen.

Klara Sløgedal og Arne Bernt Paulsen takker spesielt ordfører Bjørg Wallevik for hennes hilsen i begravelsen. De takker personalet ved Fagerholt skole, og nevner spesielt rektor Inger Berit Mjølund. De takker familie og nære venner som har bidratt med alt fra innkjøp, baking, hagestell, rydding, vasking av hus og utlån av hytte og båt til bare det å være til stede og være medmennesker.

- I den neste sirkelen står de mange som har ringt og enda flere som har sendt haugevis av blomster og bunkevis av brev og kort. Vi klarer dessverre ikke å svare alle sammen, og håper en varm takk gjennom avisen holder, sier Arne Bernt.

En klem er nok

Mange har spurt folk rundt oss om de kunne ringe eller komme på besøk. Vi ber om forståelse for at det ikke alltid har passet. Vi vet også at noen er utrygge på hva de skal si. Vi forstår det. Men ingen trenger å si stort. En klem er egentlig nok. Det kan bli slitsomt å snakke sorg igjen og igjen med folk vi ikke kjenner så veldig godt, sier Arne Bernt.

- Det er tungt stadig å bli dratt ut og inn i skiftende stemninger og situasjoner. Sorgen etter Lena vil alltid være der. Men jeg ønsker ikke å dyrke sorgen i seg selv, sier Klara.

- Jeg har et håp, til tross for et enormt savn, tomhet og smerte. Håpet er å kunne leve et tilnærmet normalt liv, legger hun til.

- Det er også mitt håp. Men jeg vet at det blir en lang, tung og ukjent vei å gå, sier Arne Bernt.

Mer om

  1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

  1. Jakter på våpenet i blinde

  2. Nytt knivfunn i Baneheia

  3. Mangler DNA-funn

  4. Alle mistenkelige kartlagt

  5. Kan få knivsvar i dag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder