USIKKER: Jonas Gahr Støre er usikker på hva han ville svart dersom EU-spørsmålet kom opp i dag. Foto: Kristofer Sandberg, VG

Støre usikker på EU-medlemskap

I en ny meningsmåling sier bare 15, 3 prosent ja til norsk medlemskap i EU. Nei-siden har økt til 75,3 prosent, og nå begynner selv utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) å tvile.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Til Klassekampen sier Støre at han er usikker på hva han ville svart om EU-spørsmålet kom opp i dag.

LES OGSÅ: Støre om EØS-avtalen: - Ingen ført bak lyset

- Jeg var tilhenger i 1994, og mener fortsatt prinsipielt at Norge bør være med i EU, som de siste 50 årene har bidratt til å skape fred i Europa. Men jeg ser ikke noen situasjon der det er aktuelt for Norge i dag, og derfor ville jeg måtte tenke meg om to ganger om jeg fikk spørsmålet nå, sier Jonas Gahr Støre.

Ja-siden har aldri vært mindre og nei-siden aldri større på Klassekampens EU-barometer enn den er i januarmålingen. Det er nå nei-flertall i alle regioner, inntektsgrupper og partier, og det har vært flertall mot EU i syv strake år.

LES OGSÅ: Kroatia sier ja til EU-medlemskap i 2013

Utenriksminister Støre mener den økonomiske krisen i Europa er den viktigste grunnen til det store nei-flertallet, mens Sp-leder Liv Signe Navarsete mener folkets tydelige nei bør få følger for norsk EU-politikk.

- Vi må sette en fot i bakken og spørre oss om vi ivaretar folkeviljen på en god måte i dag, sier Navarsete.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder