SYKEMELDT: Rune Øygard (Ap) forlenger sykemeldingen til over nyttår. VG møtte han i november i Frognerparken. Foto: Geir Olsen, VG

Rune Øygard sykmeldt fram til tiltalespørsmålet er avgjort

Den overgrepssiktede Vågå-ordføreren Rune Øygard (Ap) får forlenget sykmeldingen til over nyttår, og trolig fram til tiltalespørsmålet er avklart.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det bekrefter hans forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen. Øygard skal fortsatt ha det samme opplegget som før, med en 20 prosents stilling i kommunen, melder NRK.

BAKGRUNN: Ordfører siktet for seksuell omgang med mindreårig

Mette Yvonne Larsen sier til Gudbrandsdølen Dagningen at hennes klient ikke kommer tilbake før saken er avklart. Det vil si når etterforskningen er ferdig og man vet om det ender med tiltale eller ikke.

Les også: Rune Øygard tilbake med ordføreroppgaver

Etterforskningen er ikke ventet ferdig før på nyåret.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik Gudbrandsdal politidistrikt sier til avisen at tiltalespørsmålet blir avklart i januar eller februar.

Vågå-ordføreren har vært inne til to politiavhør i saken. Det siste avhøret av ordføreren ble gjort fredag i forrige uke.

Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot en nå 16 år gammel jente. Hun hevder overgrepene skal ha skjedd en rekke ganger i perioden fra 2009 til i dag.

Øygard har vært sykmeldt nesten sammenhengende siden han i høst ble siktet for overgrep mot jenta. De siste ukene har han jobbet 20 prosent i kommunen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder