FOR KONSEKVENSER: Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud mener at Frp-ere som går inn for bompenger eller eiendomsskatt, i verste fall bør ekskluderes fra partiet. Hans eget lokallaget vedtok tidligere denne uken å fortsette med eiendomsskatt i hans kommune. Foto: Scanpix

Hoksruds Frp-lag med selvmål

Bommer i bompengekampanje mot Søviknes

GARDERMOEN (VG Nett) Bård Hoksrud vil nedkjempe Terje Søviknes på grunn av bompenger. Selv bommer han - ved at hans eget Frp-lag går inn for eiendomsskatt.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra Telemark utfordrer Os-ordfører Terje Søviknes om plassen i partiets sentralstyre.

Les også:Søviknes kan bli vraket fra Frp-toppen

Søviknes har tidligere fått krass kritikk av partifeller etter at han i 2004 støttet bompengefinansiering av et større veiprosjekt. Hoksrud, som er samferdselspolitisk talsmann for Frp på Stortinget, utfordrer Søviknes på vegne av den fløyen i partiet som vil ha nulltolleranse for denne typen brudd med partiprogrammet.

Les også:Vil kaste lokalpolitikere ut av Frp

Ti fylkeslag på landsmøtet krever at Frp-representanter som lokalt bryter med partiets program, skal straffes av ledelsen.

Overfor VG bekrefter Hoksrud at han støtter forslaget, og at bompenger og eiendomsskatt står i en særstilling i forhold til andre punkter i programmet.

- Mildt sagt noe spesielt

Men nå viser det seg at Hoksruds eget lokallag, som har ordføreren i Bamble kommune, torsdag kveld gikk inn for å øke og utvide eiendomsskatten. Dette er på kollisjonskurs med Frps partiprogram.

- Forutsatt at dette er korrekt, så er det mildt sagt noe spesielt. Dette viser hvor vanskelig det er for stortingsrepresentanter å ha veldig sterke meninger om hvordan folkevalgte ute i kommunestyrene skal forvalte sin politikk, sier Terje Søviknes til VG Nett.

Les videre under bildet!

MOTSTANDERE: Os-ordfører Terje Søviknes forlater talerstolen på Frps landsmøte fredag kveld, mens hans utfordrer til plassen i sentralstyret, stortingsrepresentanten Bård Hoksrud følger med i bakgrunnen. Foto: Scanpix


Os-ordføreren var ikke klar over beslutningen fra Hoksruds hjemkommune, og er overrasket. Hoksrud hevder også å ikke ha vært klar over vedtaket.

Gir 18 millioner mer i kassa

- Jeg har ikke vært kjent med dette før vedtaket ble fattet. Jeg har ikke vært med på å behandle saken, men da jeg ble oppmerksom på dette, skal jeg være med på å rydde opp, sier Hoksrud til VG.

- Tror du dette undergraver din posisjon i disse sakene?

- Jeg mener at det blir feil å skulle svare for dette når jeg ikke har vært involvert i vedtaket.

Les også:Frp stuper på ny måling

Økningen og utvidelsen i eiendomsskatten er ifølge Langesunds Blad beregnet til å gi kommunen 17,7 millioner mer å rutte med i 2011. Alternativet ville ifølge rådmannen være å kutte i tjenestetilbudet.

Mulig ny verdivurdering

I tillegg til at det skal foregå en utvidelse av eiendomsbeskatningen, som vil gjøre at alle i kommunen begynner å betale eiendomsskatt, går formannskapet i kommunen inn for en omtaksering av samtlige eiendommer i kommunen i løpet av 2010.

Da formannskapet skulle stemme over forslaget, gikk to av tre Frp-representanter, inkludert Frp-ordfører Jon Pieter Flølo, inn for å øke skattene.

Stortingsrepresentant Hoksrud innrømmer at det vil være et alvorlig brudd med partiets prinsipper dersom kommunestyret skulle følge formannskapets innstilling.

- Jeg tar det for gitt at dette er noe som vil bli rettet opp. Det er vi nødt til, sier han.

- Du mener det er riktig hvis dette får konsekvenser for ordføreren, dersom dette ikke endres?

- Ja, det er vi nødt til å kunne si, svarer han.

- Ingen unnskyldning

Hoksrud mener det ikke finnes unnskyldninger for å verken innføre bompengefinansiering av vei, eller å øke eiendomsskatten. Og slik forslaget fra de ti fylkeslagene krever, er dette en sak der ledelsen i partiet bør reagere.

- Nå må det sies ifra at dette skal man ikke gjøre, sier Hoksrud til VG Nett.

- De som ikke har klart å redde økonomien uten å øke eiendomsskatt, har ikke gjort jobben sin?

- Jeg tror du kan klare det uten eiendomsskatt, svarer han kort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder