Politiet har kontroll på fører etter heftig biljakt

Tre personer ble involvert i en trafikkulykke da en råkjører plutselig havnet i motgående kjørefelt på E18.

Publisert:

Rundt kvart på ti torsdag kveld meldte politiet i Agder om en trafikkulykke på E18 med tre biler involvert, der sjåføren av den ene bilen stakk fra stedet.

Over en time senere melder politiet at de har fått tak i sjåføren.

– Føreren er besluttet pågrepet og vil bli fremstilt for legeundersøkelse. Politiet oppretter sak på forholdet, opplyser politiet.

Operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt opplyste tidligere til VG at det i forkant av ulykken var to patruljebiler i heftig jakt etter bilen.

Stakk fra ulykke

– Vi hadde først en sivil tjenestebil som hadde ligget bak og observert kjøreatferden. Basert på dette ønsket de å stanse bilen og fikk hjelp fra en annen patruljebil, forteller operasjonslederen.

Bilen lå på E18 med politiet i hælene før den kjørte av, videre opp i en rundkjøring og ned på E18 igjen – før den brått snudde og fortsatte i feil kjøreretning.

I motgående kjørefelt ble de møtt av to biler. Den første bråbremset for å unngå kollisjon, men bilen bak klarte ikke å styre unna og kjørte rett inn i bilen foran.

– Patruljen avbrøt her forfølgelsen for å se til personene i de to bilene. Bilen fortsatte da videre på E18 i uviss retning, sier Andresen.

Tre personer skadet

Flere nødetater rykket ut til ulykkesstedet. Det var én person i bilen som først bråbremset. En ambulanse tok med seg føreren til legevakten på grunn av nakkesmerter.

I den andre bilen var det to personer.

– Skadeomfanget på disse er uvisst. Så vidt jeg vet er det ikke alvorlig, sier Andresen, men legger til at det var 90-sone på stedet.

Trafikken på ulykkesstedet ble omdirigert.

Vegtrafikksentralen meldte om redusert fremkommelighet på stedet.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no