FREDRIKSTAD: Politiet fikk melding klokken 09.12 onsdag om at to busser hadde kollidert ved Fredrikstadbrua.

To busser i møteulykke i Fredrikstad - én person død

En bussjåfør i 50-årene er bekreftet omkommet etter at to busser frontkolliderte ved Fredrikstadbrua. Den andre sjåføren er alvorlig skadet.

Publisert:

Politiet i Øst fikk melding klokken 09.12 om at to busser hadde frontkollidert i Fredrikstad. Det ble meldt om store materielle skader i tillegg til personskade.

Klokken 10 bekrefter operasjonsleder Joakim Ormaasen til VG at en person omkom i ulykken.

– Det er totalt fire personer i begge bussene som har vært involvert. Én er alvorlig skadet og én er bekreftet omkommet, sier Ormaasen.

Pårørende er varslet.

Det er den ene bussjåføren, en mann i 50-årene, som er den omkomne. Den andre bussjåføren, også en mann i 50-årene, er alvorlig skadet og blitt fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

De to passasjerer kom uskadet fra hendelsen, ifølge operasjonslederen.

Politiet har rutinemessig iverksatt etterforskning.

1 / 2
FREDRIKSTAD: Politiet fikk melding klokken 09.12 onsdag om at to busser hadde kollidert på Fredrikstadbrua.

Satt fastklemt

Personen som er alvorlig skadd, satt fastklemt etter ulykken. I den ene rutebussen satt kun bussjåføren, mens den andre rutebussen hadde med seg to passasjerer, i tillegg til sjåføren, skriver Fredriksstad Blad.

Samtlige nødetater rykket ut. Det ble tidligere opplyst at to personer var alvorlig skadet.

Det ble utført frigjøring av en person og livreddende førstehjelp på minst én person, opplyste vaktleder Roger Andersen ved 110-sentralen til VG litt før klokken 10.

Han kalte hendelsen en «kraftig» kollisjon og en alvorlig ulykke.

Ordføreren: Preger lokalsamfunnet

Ordfører i Fredrikstad, Siri Martinsen, skriver i en SMS til VG at en ulykke som dette berører hele lokalsamfunnet.

– Når ulykker skjer med så tragisk utfall, preger det lokalsamfunn, og tankene går til de pårørende og berørte som er involvert, skriver Martinsen.

Ordføreren opplyser at den omkomne sjåføren er lokal.

– Det er bekreftet overfor meg at den omkomne er innbygger i Fredrikstad. Politiet ønsker så langt ikke at andre forhold omkring den omkomne og dennes pårørende skal offentliggjøres, skriver ordføreren.

Psykososialt kriseteam har blitt tidlig varslet av både politi og legevakten.

– Vi gir oppfølging til de som trenger det, med spesielt fokus på pårørende til avdøde, meddeler ordføreren.

Stengt i begge retninger

Hendelsen skjedde like ved Fredrikstadbrua langs riksvei 110.

Operasjonsleder Ormaasen sier de ikke har fått opplysninger om vanskelig kjøreforhold.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken per nå, men vi er i gang med rutinemessige undersøkelser på stedet, sier han.

Vegtrafikksentralen opplyser at veien er stengt i begge retninger. Det anbefales omkjøring via Sarpsborgveien langs riksvei 22 via Alvim og Fredrikstadveien/Rolvsøyveien langs fylkesvei 109.

Veien vil være stengt i flere timer, opplyser politiet.

– Vi har startet vitneavhør, teknikere er på vei, i tillegg til Statens vegvesens havarikommisjon. Så det vil være omfattende undersøkelser her i lang tid framover og et stykke fram i tid før vi kan si noe om årsaken, sier innsatsleder Arve Hermansen til NTB.

De siste dagene har det vært flere store trafikkulykker på Østlandet på grunn av glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

Tirsdag var rundt 10 biler involvert i en ulykke på E18 ved Gulli, til tross for at kjøreforholdene var noe bedre enn andre juledag.

Trafikkoperatør Turid Nymann i vetrafikksentralen Øst sier til VG at det likevel er lurt å beregne god tid og at folk må kjøre etter forholdene.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no