KORK: Veiutbedringen på E6 ved Furuset skapte kø mandag formiddag. Foto: Scanpix

NSB krever at veivesenet stanser veiarbeid etter køkaos

(VG Nett) Samtidig som Oslo S ble stengt i åtte uker, valgte Statens vegvesen å utbedre deler av E6 nordfra inn mot Oslo. Dette førte til lange køer. Nå krever NSB umiddelbar stans.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Dette er oppsiktsvekkende. Det tyder på manglende koordinering, sier Erling Borthen (64) til VG Nett.

HAR DU BILDER AV KAOSET? TIPS VG NETT HER!

Borthen (64) var blant bilistene som ble rammet av køkaoset mandag. Bilturen fra Strømmen til arbeidsstedet på Kolbotn tok 40 minutter lengre tid enn vanlig. Han er en av mange som har tatt kontakt med VG Nett i løpet av dagen.

VG Nett får bekreftet at NSBs ledelse mandag ettermiddag tok kontakt med Statens vegvesen og Samferdselsdepartementet for å kreve at Statens vegvesen rydder opp og får i gang normal trafikk.

Også Ruter, som driver all kollektivtransport i Oslo og Akershus, slutter seg til NSBs bønn til Vegvesenet, og ber om stopp i veiarbeidet for å minske køkaoset.

- Jeg registrerer at NSB har gjort det. Jeg har stor forståelse for at vi må sikre framkommeligheten nå i en situasjon som er såpass krevende situasjon. Dette kan høres ut som en fornuftig løsning, sier pressekontakt Gry Isberg i Ruter til VG Nett.

- Rart tidspunkt

Krisemøtene er til liten hjelp for Erling Borthen og resten av de flere tusen bilistene som har sittet i kø på vei inn eller ut av hovedstaden store deler av mandagen.

- Jeg setter et stort spørsmålstegn ved at de velger å stenge Oslo S og samtidig ta ned kapasiteten på E6 på samme tidspunkt, sier Borthen.

Har du gode veitips? Kontakt VG Netts journalist

På E6 ved Alnabru er det en innsnevring fra fire til to felt i forbindelse med vedlikeholdsarbeid. Det er også nedsatt hastighet på strekningen. Veitrafikksentralen i Oslo oppfordrer folk til å la bilen stå, om mulig.

- Sperringene er satt opp, og den broen må fikses. En klar oppfordring er å la bilen stå og ta buss for tog, sier operatør Ole-Fredrik Haugen på Veitrafikksentralen til VG Nett.

Vegvesenet sjef i Oslo sier til VG Nett at de foreløpig ikke har mottatt kravet fra NSB.

- Vi har ikke fått en slik henvendelse foreløpig, men vil se på det så snart det kommer, sier Anders Aaram i vegvesenet.

Les også: Frykter køer hele dagen

Sjekk trafikkmeldinger her

Fulle busser

Fra 26. juni til 8. august 2011 er all togtrafikk mellom Oslotunnelen stanset. Strekningene Oslo S Skøyen, Grefsen og Bryn stasjoner stenges. Flytoget vil kun gå mellom Lillestrøm og Gardermoen. Derfra går det buss.

- Våre busser er ganske fulle, og tåler ikke mange flere passasjerer. Vi er dimensjonert for vanlig sommertrafikk, sier kommunikasjonsdirektør Stein Hernes i Flytoget.

NSB kan tåle noen ekstra reisende.

- Vi kan tåle litt flere passasjerer, men det er ikke sånn at vi har en masse ledig kapasitet, sier pressevakt Bjørn Stuedal i NSB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder