MØRKE GATER: Vaterlandsparken i Oslo sentrum. Herfra meldte en ung kvinne om at hun var blitt utsatt for en fullbyrdet overfallsvoldtekt av to menn i totiden natt til i går. Foto: ESPEN BRAATA/VG

Etterlyser mann med «sossete stil» etter voldtekt

(VG Nett) Politiet har pågrepet åtte menn i forbindelse med voldtekter i helgen. Nå etterlyses også to menn etter voldtekten i Vaterlandsparken.

  • Audun Beyer-Olsen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Denne helgen fikk Oslo-politiet inn meldinger om fire nye voldtekter. Det kom også inn to anmeldelser av seksuell handling eller omgang uten samtykke i helgen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Natt til søndag rundt to-tiden skal en jente i slutten av tenårene ha blitt voldtatt av to menn ved Oslo Plaza. Hun skal angivelig ha blitt overfalt og voldtatt av to personer i trappen ved Vaterlands bru mot Vaterlandparken.

Les også: Fem overgrepsanmeldelser i Oslo i helgen

Sossete klesstil

Nå går politiet ut med en beskrivelse av de to som skal stå bak voldtekten.

Den første gjerningsmannen skal være mellom 1,70 og 1,75 meter høy, ha blondt eller brunt hår og litt skjegg. Han var kledd i jeans og hadde en hvit skjorte. Av ytterligere kjennetegn hadde mannen en slags ring i øret. Det skal være en såkalt liten «gage», som lager og utvider hulrom i øreflippen.

Den andre gjerningsmannen beskrives også å være mellom 1,70 og 1,75 meter høy. Han skal ha brunt, krøllete og halvlangt hår, og var kledd i trange mørke jeans og en marineblå genser. Politiet beskriver mannen som kledd i en «sossete stil».

Begge skal ha snakket Oslo-dialekt og var lyse i huden.

Politiet jobber med å sikre video fra området. Den fornærmede i saken har vært på overfallsmottaket og vil bli ytterligere avhørt. Det er foreløpig ikke avklart om det er sikret biologisk materiale.

Les også: 48 overfallsvoldtekter i Oslo i år

Nachspiel-voldtekt

Så langt skal åtte menn være pågrepet etter helgen.

Den andre voldtekten skal angivelig ha skjedd i en leilighet på Sandaker natt til lørdag. Kvinnen, som er i 20-årene, skal ha kommet i kontakt med gjerningsmannnen på internett.

Hun skal ha frivillig møtt siktede i hans leilighet, og hendelsesforløpet blir omtalt som uklart. Den etnisk norske mannen i 20-årene, som ble anmeldt for voldtekt, har blitt avhørt og løslatt.

Natt til søndag skal en annen kvinne i begynnelsen av 20-årene ha blitt voldtatt av to menn på et nachspiel i en leilighet på Bislett. To menn i 30-årene er pågrepet. Den ene er norsk statsborger, født på Sri Lanka. Den andre er svensk statsborger, født i Iran. Det vil bli vurdert hvorvidt de skal fremstilles for varetekt. Kriminaltekniske undersøkelser på åstedet utføres i løpet av dagen.

Oralsex i pirattaxi

Lørdag kveld skal også to jenter på 16 år ha blitt befølt på Oslo S. Hendelsen skal ha skjedd klokken 19.18. I denne saken er fem gutter fra Pakistan og Afghanistan i alderen 16 til 20 år pågrepet. De har blitt avhørt og dimiteres av politiet. Det er sikret videoopptak fra Oslo S som vil bli gjennomgått.

Politiet fikk også inn en melding fra nedre Grünerløkka om en kvinne i 20-årene som skal ha blitt forsøkt tvunget til oralsex i en pirattaxi klokken 02.30 natt til søndag 30. oktober.

Gjerningsmannen beskrives som en somalier i 40-årene, og skal ha vært ganske lys i huden. Han skal ha kjørt en mørk Mercedes av eldre modell. Politiet forsøker å sikre videoer fra åstedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder