AVVISER: Ordfører Frank Sve avviser at Frp oppforderer til boikott av Rema 1000 i Stranda. Foto: Olav Olsen/Aftenposten

- Jeg er Norges mest uthengte ordfører

(VG Nett) Frp-ordfører Frank Sve føler seg uthengt etter at en butikksjef og Høyre-politiker beskylder Frp for å oppfordre til boikott av Rema 1000-butikken han jobber i.

 • Geir Arne Kippernes

Artikkelen er over åtte år gammel

Det skjer i Stranda kommune hvor Fremskrittspartiet nå blir det eneste opposisjonspartiet etter en storkoalisjon mellom Senterpartiet, Høyre, KrF og Arbeiderpartiet.

Onsdag leder ordfører Frank Sve sitt siste kommunestyre. Når det nye kommunestyret er konstituert 9. november ligger en søknad fra Høyres toppkandidat og gruppeleder Kristian Overå om fritak fra politiske verv.

Ifølge NRK Møre og Romsdal mener Overå at opposisjonen oppfordrer til boikott av butikkens hvor han jobber som butikksjef, og han er redd for at butikken skal miste kunder fordi han er politisk engasjert.

- Problemet er at jeg får signaler om en gruppering som ikke greier å skille mellom politikk og person. Derfor ser jeg ingen grunn til å fortsette i politikken, sier butikksjef Kristian Overå til NRK.

Avtroppende ordfører i Stranda, Frank Sve (Frp), reagerer kraftig på beskyldningene om at Frp har oppfordret til boikott av Rema 1000-butikken i bygda.

- Boikott, nei. Definitivt ikke. Det er mye rart man skal høre og mye rart man skal få skylden for. Innbyggerne velger selv hvor de handler. Dette er tåpelig, og jeg må dra litt på smilebåndet, sier Sve, som tidligere har blitt omtalt som Siv Jensens favorittordfører.

- Lavmål

Han mener at dette føyer seg inn i rekken av flere urettferdigheter mot Fremskrittspartiet i Stranda den siste tiden.

- Etter at valgkampen er over, kommer de med et møkkalass som dette her. Det har vært lavmål hele valgkampen, mot meg som person og mot Frp som parti. Vi har stemt likt med Høyre hele tiden, men plutselig under valgkampen, skal de ta ordføreren, sier Sve.

Og fortsetter:

- For å si det enkelt. Jeg er Norges desidert mest uthengte ordfører, sier han og sikter da blant annet til at kommunen tidligere i år ble stemplet som landets desiderte gjeldsversting.

Blant annet har kommunen fått kritikk fordi det ble lånt 200 millioner kroner til et skianlegg.

Han har også tidligere kalt årets valgkamp for en heksejakt.

Han mener at bedriftsledere i små lokalsamfunn blant annet blir målt på tillit og samarbeid.

- Når Høyre har valgt å gå over til de rødgrønne, kan det godt være at folk reagerer på det, men det er nok hovedsakelig service og hva slags varer man leverer, som har mest betydning for hvor folk handler matvarene sine.

Overås søknad om fritak fra sine politiske verv skal behandles onsdag.

- Det finnes ikke grunnlag for å få innvilget en slik søknad. Hensikten med muligheten for å søke fritak er beregnet for dem som ikke klarer å skjøtte vervet, ikke for dem som er redd for at kundene skal skifte butikk. Han får hvert fall ikke min stemme.

- Mister all lyst

VG Nett har ikke kommet i kontakt med Kristian Overå. Til avisen Sunnmøringen sier han blant annet følgende om signalene han har opplevd de siste dagene:

- Det går på at butikken jeg er ansatt i kan bli skadelidende som følge av mitt politiske engasjement. Det gjør at jeg mister all lyst til å være med i politikken, om jeg må være forsiktig med å ta politiske standpunkter. Det er uheldig om vi har et samfunn hvor man risikerer represalier som følge av politisk uenighet. Det ønsker jeg ikke å være med på og tar konsekvensene av det, sier han.

Les også

 1. Her er milliardkravene til statsbudsjettet

  (VG Nett) Organisasjoner og opposisjonen trosser statsministerens ønske om moderasjon, og vil legge fram krav om nye…

Mer om

 1. Fremskrittspartiet (Frp)
 2. Høyre (H)

Flere artikler

 1. Ann trekker seg fra politikken

 2. Frp mister nesten alle ordførerne sine

 3. Ordfører går av - kona tar over

 4. Frp støtter Ap-fylkesordfører i Møre og Romsdal: – Hadde valget mellom pest og kolera

 5. 7 av 10 lokalpolitikere vil slå sammen kommuner

Fra andre aviser

 1. Ber om permisjon fra kommunestyret

  Fædrelandsvennen
 2. Må søke om fritak på nytt

  Bergens Tidende
 3. Fremskrittspartiet mistet 465 kommunestyrerepresentanter

  Aftenposten
 4. Høyre-politiker anmeldt for seksuell trakassering

  Aftenposten
 5. - Drevland er fortsatt ordfører

  Bergens Tidende
 6. - Drevland er fortsatt ordfører i Bergen

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder