ENGLELÆRERE: Dette bildet ble tatt da prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy var på vei til første undervisningsdag i 2007. Foto: Carl Martin Nordby/AFTENPOSTEN

Märthas englemakker snakker om engleskolen

(VG Nett)Engleskolepartneren til prinsesse Märtha Louise sier åpningen av engleskolen ble en smule mer voldsom enn hun hadde trodd.

Hanne Kristine Fjellheim
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Elisabeth Samnøy (41) startet engleskolen Astarte Education i 2007 sammen med prinsesse Märtha Louise. Det ble et voldsomt mediekjør da det ble kjent at prinsessen skulle starte en skole som skulle opprette kontakt med engler.

Samnøy sier likevel at hun ikke har noe mening om prinsessens bakgrunn har vært positiv eller negativ for skolen.

- Det har jeg aldri reflektert over. Hun er den hun er for meg, sier engleskolelæreren til Dagbladet.

Svært mange skeptikere gikk hardt ut mot prinsessen den gang, også for å bruke kongehuset kommersielt. En av de skarpeste kritikerne var professor i statsvitenskap, Trond Nordby, som mente at kongehustittelen ble brukt til vrøvl. Hans Geelmuyden i PR-byrået Geelmuyden.Kise gjorde narr av prinsessen ved å si at hun hadde spist for mye fleinsopp i Lommedalen.

VG-DEBATT:Tror du på engler?

LES OGSÅ:Historiker: - Märtha øker interessen for det paranormale

- For meg er englene ren kjærlighet

Samnøy og prinsessen skriver på skolens hjemmeside at engler, eller lysvesener, finnes i alle religioner. Ifølge de to er englene krefter som er rundt oss bestandig, og er en ressurs og en støtte i alle aspekter av tilværelsen.

- Engler finnes i alle religioner og tradisjoner. Jeg tror det finnes en universell gudskraft, skaperkraften, som er i oss og utenfor oss. For meg er englene ren kjærlighet og et bindeledd mellom oss og skaperkraften. Sånn som jeg ser det har alle mennesker en skytsengel. I tillegg kan vi kommunisere med andre engler, sier Samnøy.

Hun sier til Dagbladet at hun selv ikke er religiøs, men at hun har en skytsengel hun snakker med.

Snåsamannen støtter

Prinsesse Märtha Louise og Samnøy møttes på den toårige utdannelsen ved Holistisk Akademi, og startet deretter engleskolen. Skolen er oppkalt etter den semittiske gudinnen Astarte, som skal ha steget ned på jorden som en ildfull stjerne.

Prinsessen skriver på sin hjemmeside at hun helt siden barndommen har hatt evner utenom det vanlige. På engleskolen tilbyr prinsessen og Samnøy en treårig opplæring i alternative behandlingsteknikker, der det første året handler om readinger, det andre om healing og det tredje om berøring.

Joralv Gjerstad, også kjent som Snåsamannen, har vært en av de som åpent har gått ut og støttet prinsesse Märtha Louise.

- Jeg tror Märtha har spesielle egenskaper. Som prinsesse hadde hun ikke stått fram med sine evner uten at de er virkelige, sa Gjerstad i januar, der han også sier at han synes det er flott at Märtha Louise driver en egen engleskole.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder