Hellerud-drapet:
Bilen til offeret (54) funnet i Oslo

Klappjakt etter en eller flere gjerningspersoner

Da politiet slo drapsalarm etter at en tobarnsfar (54) ble
funnet død i sin egen leilighet på Hellerud, var 54-åringens bil forsvunnet. Nå er bilen kommet til rette.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Politiet ble varslet søndag kveld av et vitne som fortalte at bilen sto parkert ved et bingolokale i Rolf Hofmos vei 24 på Ensjø. Vi vet ikke hvorfor bilen sto parkert der, og kan ikke utelukke at offeret selv har satt den der – selv om det er ingenting som tyder på at det er det som har skjedd, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet ønsker nå tips fra publikum som har vært i området på Ensjø i perioden torsdag ettermiddag og frem til søndag kveld sist uke. I tillegg har etterforskere innhentet overvåkningsvideoer fra området.

SENTRAL: Politiet har tauet inn drapsofferets bil etter at den ble funnet på Ensjø og vil nå finkjemme bilen for spor som eventuelt kan peke ut en eller flere gjerningspersoner. Foto: POLITIET

– Det er interessant siden vi har funnet bilen, sier Metlid.

Les også: Avdødes bil forsvunnet

Ingen pågripelser

Politiet vet ikke hvor lenge bilen har stått parkert ved bingolokalene eller hvem som har parkert den der. Ingen er pågrepet i drapssaken og en eller flere gjerningspersoner er fortsatt på frifot.

– Vi innhenter alt av elektroniske spor og gjennomgår materialet fortløpende, sier politiinspektøren.

Politiet ble varslet om dødsfallet like etter klokken 16 torsdag ettermiddag. I løpet av kvelden foretok krimteknikere undersøkelser på stedet og liket av mannen ble fraktet bort.

Den foreløpige obduksjonsrapporten var klar fredag ettermiddag, men politiet ønsker ikke å kommentere detaljer fra undersøkelsene.

Politiet har vært i møter med offerets familie i helgen og orientert dem om drapssaken.

Vitner fortalte til VG at boligen var rasert.

– Jeg skjønte med en gang at noen var død. Familien gikk inn i leiligheten, og vi hørte masse skrik og gråting. Det var kaos her en stund, fortalte to gravearbeiderne.

Offerets familie har fått Anne Kristine Bohinen som bistandsadvokat.

– Dette kom som et sjokk på familien og de er inne i en sorgprosess. De håper at saken kan løse seg fortest mulig, sier Bohinen til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder